23948sdkhjf

Rekordvækst hos Uldalls Jernstøberi – der er bare ét problem

Hos Uldalls Jernstøberi i Vejen har man på det seneste måttet løbe ekstra hurtigt som følge af en rekordstor ordrebeholdning, der i 2022 har været otte gange større end normalt

Med sine 78 år på bagen har Uldalls Jernstøberi gennemlevet flere energi- og økonomiske kriser. Men de seneste tre år med først en global pandemi efterfulgt af en perfekt storm i form af råvaremangel, stigende energipriser og krigen i Ukraine har dog været en helt unik udfordring for støberiet, der har specialiseret sig i komplekse støbejernskonstruktioner- og legeringer i små og mellemstore serier.

På trods af den turbulente situation på verdensmarkederne er Uldalls Jernstøberi ifølge salgsdirektør Dion Brun siden begyndelsen af 2020 vokset. På støberiet i Vejen har man måttet løbe ekstra hurtigt for at kunne følge med en rekordstor ordretilgang, der har fået omsætningen for 2021 til at stige med 15 procent sammenlignet med året før. Forventningen til indeværende år er en yderligere fremgang på 20 procent i omsætningen, som således vil blive rekordstor.

- Da vores kunder – og vores kunders kunder for den sags skyld – sidste år opdagede, at coronapandemien måske ikke havde påvirket dem så meget som forventet, så fik alle travlt med at indhente det forsømte fra 2020. Og siden da har ordrerne nærmest regnet ned over os,siger han, og fortsætter:

- Allerede i marts 2021 var ordrebeholdningen fordoblet sammenlignet med samme periode året før, og i oktober 2021 var den vokset til det seksdobbelte af den ordrebeholdning, vi havde i januar. Siden da har tilgangen dog lagt sig på et mere stabilt, men stadig tårnhøjt niveau, der er otte gange så højt, som vi ellers har været vant til. Den fortsatte travlhed kan også aflæses på omsætningen, som i de første fem måneder af 2022 har været mere end 70 procent højere end i samme periode sidste år.

På jagt efter flere medarbejdere

Den rekordstore ordrebeholdning har også udløst en sand jobfest på støberiet, der siden indgangen til 2021 er gået fra 43 til 70 medarbejdere. Men væksten på mere end 60 procent i antallet af medarbejdere er ifølge Dion Brun langt fra nok for at kunne følge med efterspørgslen.

- Vi havde gerne set, at vores kapacitet var blevet fordoblet og måske endda mere end det, men det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre på grund af den ekstremt lave ledighed i det danske samfund Dion Brun, salgschef hos Uldalls Jernstøberi

- Vi havde gerne set, at vores kapacitet var blevet fordoblet og måske endda mere end det, men det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre på grund af den ekstremt lave ledighed i det danske samfund, der i øvrigt forsætter med at falde. Udviklingen har betydet, at vi ikke har kunnet tilknytte det antal nye medarbejdere, som vi havde forventet, og med den helt unikke situation vi befinder os i lige nu i forhold til efterspørgslen, har de manglende hænder selvfølgelig kunnet mærkes, fortæller han.

Uldalls Jernstøberi leder især efter støberiteknikere, men er også på jagt efter ingeniører, smede samt ufaglærte – både erfarne medarbejdere såvel som kommende lærlinge.

ULDALLS JERNSTØBERI A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 58,2 50,9
Primært resultat 6,9 5,0
Bruttofortjeneste 12,0 10,1
Resultat før skat 6,9 5,1
Årets resultat 5,5 3,9
Status balance 33,7 34,4
Egenkapital 23,2 25,2
Antal ansatte 50 42
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109