23948sdkhjf

Professor: - Vi skal genbruge robot- og automationsløsninger

En ny database skal samle informationer om eksisterende automations-løsninger. Det skal udbrede brugen af robotter i Danmark.

Der er ingen grund til, at alle de robot- og automationsløsninger, som udarbejdes rundt i industrien, går til spilde. Derfor vil McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet lave en database, hvor løsningerne gemmes og kan genbruges mellem virksomhederne.

SDU kalder projektet for ReRoPro, som står for Re-Use of Robotic-data in Production.

-Der store muligheder for at samle data og erfaringer fra virksomheder, som allerede har taget ny teknologi og automation ind i deres produktion, siger professor Norbert Krüger fra robotinstituttet.

- I dag laver hver virksomhed stort set sin egen form, men de løsninger kunne lige så godt komme andre til gavn, så vi på den måde kan udbrede brugen af robotter og i sidste ende fastholde eller ligefrem trække produktion hjem til Danmark, siger han.

- Ambitionen er skabe en database med hjælp fra virksomhederne, så vi kan samle planer og informationer fra eksisterende løsninger i en struktur, som også gør det muligt at søge og finde løsninger, som virksomheder kan bruge eller blive inspireret af, når de skal lave deres egen løsning, siger SDU-professoren.

Hemmeligheder

- For mange virksomheder betragtes den slags som firmahemmeligheder, så vi skal finde en form og struktur, hvor de kan lære af hinanden i sikre rammer. Samtidigt vil vi gerne vide mere om, hvad de har brug for ude i virksomhederne, så vi kan tage det med i vores arbejde, siger Norbert Krüger.

Syddansk Universitet laver projektet i samarbejde med Københavns Universitet og Aalborg Universitet. Den fynske robotvirksomhed Nordbo er desuden involveret sammen med Allerød-virksomheden Welltec, robotklyngen Odense Robotics og MADE.

Projektet er finansieret af Innovationsfonden og målet er at etablere strukturen til en database på seks måneder og efterfølgende bygge selve databasen til at gemme oplysningerne fra virksomhederne.

Den 8. september bliver der arrangeret en konference med virksomhederne og andre potentielle partnere for at diskutere ambitioner og behov i industrien.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093