23948sdkhjf

I dag kommer kæmpe borerig til Grenaa

Hvis alt går efter planen, bliver boreriggen Maersk Invincible trukket ind i Grenaa Havn torsdag eftermiddag. Riggen er lige nu på vej mod Grenaa med slæbebåde. Det skriver Randers Amts Avis.

Riggen skal på værft i Grenaa, hvor den skal have et såkaldt femårs-eftersyn.

I Grenaa har man de seneste år satset hårdt på at tiltrække ordrer på borerigge.

- Vores mobile landstrømsanlæg er gjort klar. Det bliver lidt anderledes med Invincible, og det bliver det, fordi det er første gang, at der skal udføres et femårs-tjek på en borerig her i havnen. Det betyder, at Maersk Drilling lejer en af vores haller til udstyr, og man lejer også et udendørs område. Samtidig regner vi med, at der bliver flere opgaver til vores kraner, da meget udstyr skal løftes af og på boreriggen, siger havnedirektør Henrik Carstensen til Randers Amtsavis.

Ejeren, Maersk Drilling, forventer, at eftersynet vil tage cirka tre måneder.

Maersk Invincible blev færdigbygget i 2017 på Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering-værftet i Sydkorea. Maersk Drilling investerede dengang i fire borerigge til en samlet pris på 2,6 milliarder dollars.

Maersk Invincible er udstyret med 206,8 meter lange ben, og kan operere på vanddybder op til 150 meter.

Originalartikel: https://amtsavisen.dk/artikel/verdens-st%C3%B8rste-borerig-har-kurs-mod-havn-den-ankommer-torsdag-og-s%C3%A5-skal-den-til-fem%C3%A5rs-tjek

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085