23948sdkhjf

Svejsehuset sætter tryk på salget af laserskærere

En ny demomaskine giver kunderne mulighed for at teste egne emner, inden de beslutter sig for at købe ny laserskærer

Selv om Svejsehuset, som navnet antyder, mest er kendt som leverandør af svejseudstyr, har den østjyske virksomhed også agenturet på laserskærere fra kinesiske Bodor. Og det er faktisk et agentur, Svejsehuset har haft pæn succes med, fortæller administrerende direktør Thomas Ulsøe.

- Det går vanvittigt godt. Vi sælger både de store og små. Den største, vi har solgt, er en 12 kW, der kan skære 40 mm plade, som er 2½x8 meter i skæreformat, fortæller han.

Både kompakte og store maskiner

Ifølge Thomas Ulsøe er den en kombination af kvalitet og pris, der gør, at Bodor har fået en plads på det danske marked. Og derudover har kineserne faktisk et bredt program.

- Det er alt fra de lidt mindre, kompakte maskiner til de helt store med vekselbord, mange kilowatt og tyk plade, forklarer Thomas Ulsøe, og fortsætter:

- Vi har lige fået nogle stykker hjem af dem, vi kalder en kompaktmaskiner. Det er en 3 kW maskine til dem, der ikke har så meget plads, og hvor budgettet måske heller ikke er voldsomt højt.

En kompakt demomaskine

For at sætte ekstra tryk på salget af Bodor-maskinerne har Svejsehuset nu besluttet at installere en demomaskine i domicilet i Viby.

- Det er en i7, der er netop er en kompaktmaskine. Den har en låge, der går op og en skuffe der kører ud. Så tager man de skårede emner af og lægger en ny plade på, kører bordet ind igen, og starter på at skære, siger Thomas Ulsøe.

Maskinen kan skære plader på 1.500x3.000 mm, og i de gængse materialer aluminium, rustfri stål, sort stål og messing.

Prøv emner af inden køb

For Svejsehuset kommer det til at give en række fordele, at man nu får adgang til en demomaskine.

- Så får vi mulighed for at demonstrere den for kunder og for at lære kunder op, når de har købt maskinen, og inden vi leverer den. Så kan de komme hos os og blive trænet og lære lidt omkring, hvad laserskæring er, for det er ikke bare at trykke på knappen, og så kører vi. Derfor er det en god mulighed for at kunne give dem noget instruktion, inden de skal bruge den, lyder det fra Thomas Ulsøe.

Han understreger dog også at den nye demomaskine bliver et vigtigt redskab i virksomhedens salgsarbejde, hvor man nu rent faktisk har en kørende maskine at vise frem for potentielle kunder.

- Det med, at man kan invitere dem op, de kan se huset, vores serviceafdeling og se maskinen køre live, betyder meget. De kan måske selv have en tegning til et emne med, og så smider vi den ind og prøver at skære. De kan også have et stykke plade med, hvis det er et specielt stykke plade, de kører, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spåntagning af plast er rygraden i produktionen: Nu skal kapaciteten øges
Ørsted med i 100 MW flydende havvind-projekt
Automationsvirksomhed er vokset 175 procent på fire år - nu vil de indtage nyt marked
Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte
Erhvervslivets forventninger til beskæftigelsen stiger
Granly Gruppen holder skansen i udfordrende år
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125