23948sdkhjf

KJV har øger fokus på bæredygtighed og grøn omstilling

I takt med at vi bliver flere og flere mennesker og derigennem skaber et voksende ressourceforbrug, der påvirker klimaet, er det tydeligt, at vi står over for en stor miljø- og klimaudfordring.

Behovet for at finde bæredygtige løsninger stiger, og derfor har man hos KJV besluttet at fremme en bæredygtig udvikling og integrere den i virksomhedens forretning. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den fynske værktøjsleverandør ønsker langt større fokus på, hvordan man som virksomhed påvirker miljøet, og hvordan man med grøn omstilling for øje kan medvirke til at gøre FN´s verdensmål til egne hverdagsmål.

Selvom KJV beskæftiger sig med den “sorte industri”,oplever de en stigende interesse for bæredygtighed, og ønske om øget dokumentation i forhold til produkters miljøaftryk.

Ambitionen for KJV er at udarbejde en langsigtet strategi og handleplan for at rykke virksomheden i en mere bæredygtig retning, så man også kan være en aktiv medspiller i samfundets bæredygtige omstilling.

- Hos KJV har vi de seneste to måneder i tæt samarbejde med HE Agenda arbejdet på at skabe rammerne for en forretningsstrategi og kortlægge konkrete mål og planer for, hvordan vi styrker vores grønne omstilling, siger Kristian Løftgaard, direktør hos KJV.

HE Agenda tilbyder danske virksomheder sparring i udvikling af en bæredygtig forretningsplan indeholdende fokuserede bæredygtighedsmål og konkrete handlingsplaner.

Ny emballage og miljøvenlige tryksager

Første skridt i en mere bæredygtig retning har været konvertering af alle KJV-tryksager.

Alle tilbudsaviser og KJV-brochurematerialer produceres nu på FCS-certificeret og Svane-mærket papirmateriale. Derudover er selve mængden af tryksager reduceret, da en del materiale nu ligger online på kjv.dk i stedet.

Næste skridt er udskiftning af forsendelsesemballage.

- Med mere end 100.000 papkasse-forsendelser på et år ønsker vi at bidrage til at mindske belastningen på miljø og klima ved fremadrettet at levere 100 procent miljøvenlige emballageløsninger, der øger genanvendelsesværdien, siger Kristian Løftgaard.

KJV udskifter hen over efteråret 2022 alle forsendelseskasser, som herefter vil være fremstillet af FSC-certificeret genbrugsmateriale. Kasserne vil samtidigt være af en kvalitet, der gør, at kunder kan – og forhåbentligt vil –genbruge dem i stedet for at smide dem ud, ligesom de vil være fleksible, således at brugen af pakkefyld reduceres kraftigt.

I situationer hvor der alligevel er behov for pakkefyld, anvendes kun miljørigtigt genbrugspapir.

Med tiden udfases også plastikposer, plastiktape og lignende plastikmaterialer helt forsendelsen.

Der er dog flere tiltag i støbeskeen hos KJV. Målsætningen er, at grøn omstilling bliver en fast integreret del af hverdagen og samtidig også smitter af på kunder og samarbejdspartnere.

For eksempel er man også allerede godt i gang med øget fokus på bæredygtighed og miljøvenlig adfærd i den daglige arbejdsdag med udvidet sortering af affald, fokus på madspild i kantiner samt udskiftning af lyskilder generelt i virksomheden.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spåntagning af plast er rygraden i produktionen: Nu skal kapaciteten øges
Ørsted med i 100 MW flydende havvind-projekt
Automationsvirksomhed er vokset 175 procent på fire år - nu vil de indtage nyt marked
Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte
Erhvervslivets forventninger til beskæftigelsen stiger
Granly Gruppen holder skansen i udfordrende år
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125