23948sdkhjf

Grøn Hannover-messe lige om hjørnet

Den grønne omstilling fylder på Hannover-messen, hvor der er fokus på bæredygtighed

Den store industrimesse Hannover-messe finder sted i dagene 30. maj til 2. juni. Her vil 2500 virksomheder fra hele verden vise deres teknologier og produkter. I blandt dem er 77 danske virksomheder.

Det bærende tema for messen er "Industrial Transformation", og der vil være mange eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde effektivt, energibesparende og bæredygtigt.

Grønne løsninger

Europa har som mål at blive klimaneutral midt i dette århundrede, og gode klimaløsninger kommer til at fylde meget på messen. Det gælder både løsninger fra den egentlige industri og også IT-løsninger.

Brint, brintteknologi og brændselsceller vil få en fremtrædende rolle på messen. Mere end 200 virksomheder vil vise løsninger til bæredygtig energiforsyning baseret på brint fra vedvarende energikilder.

Blandt firmaerne, der udstiller brintløsninger, er Saint Gobain, Emerson, Siemens, Phoenix Contact, Hexagon Purus og Nel Hydrogen.

Letvægtsdesign bliver også et fremtrædende emne på Hannover-messen, og det har nogen sammenhæng med brint-temaet. Der bliver blandt andet holdt et topmøde om letvægtsdesign  med talere fra blandt andre BASF, Fraunhofer Institut, og den tyske forening for brint- og brændselscelleteknologi, DWV.

Andre emner på Hannover-messen er kunstig intelligens og IT-sikkerhed. 

Partnerland Portugal

Dette års partnerland er Portugal. Derfor vil messen blive åbnet af Portugals premierminister António Costa sammen med Tysklands kansler Olaf Scholz.

En lang række ledende industrikoncerner deltager med store stande på Hannover Messe. Det gælder for eksempel, Siemens, Bosch, Schneider Electric, Schaeffler, Beckhoff, Festo, og Harting.

Det er første gang siden 2019, at Hannover-messen bliver gennemført. I 2020 og 2021 blev messen aflyst på grund af coronapandemien.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordstor ordrebeholdning giver behov for flere medarbejdere hos Sterke
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Østjysk virksomhed automatiserer rumænsk møbelfabrik
Industriens Fond får ny formand
Nyt program sætter produktionsvirksomheder i gang med bæredygtig omstilling
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109