23948sdkhjf

3D-specialist udvider med ny teknologi

Prototal Damvig lancerer nu den nye 3D Print teknologi SAF, som er yderst velegnet til komplekse geometriske emner med snævre tolerancer og høje overfladekrav.

Det oplyser Prototal Damvig i en pressemeddelelse. I Danmark drives Prototal Damvig af søskendeparret Susanne og Jesper Damvig fra fabrikken i Tåstrup.

I alt fremstilles der årligt mere end 300.000 3D-printede emner hos Prototal Damvig, og nu lægger Prototal Damvig så endnu en avanceret teknologi til den eksisterende pallette af avancerede 3D print-teknologier, som søskendeparret og den øvrige stab i forvejen tilbyder kunder.

SAF er en sintring af PA11 pulver. Med SAF-teknologien skabes emner i Nylon 11. Det sker lag på lag ved at varmeabsorberende blæk påføres.

Efterfølgende smeltes geometrien sammen via infrarød-følsom HAF (High Absorption Fluid). HAF-processen får plastikpulverpartikler til at smelte sammen lag for lag. Cyklussen gentages, indtil delene - lag efter lag - er færdigbyggede.

SAF er ideel til fremstilling af emner med komplekse geometrier, herunder f.eks. dele med indre hulrum og hvor tolerancerne er snævre, oplyser Prototal Damvig.

Samtidig rummer SAF gode tekniske egenskaber bl.a. fordi emnet produceret med SAF indkapsles i selvbærende pulveriseret materiale.

Det eliminerer behovet for yderligere støttende strukturer såvel på som inden i komponenterne. Det sænker produktionstiden og dermed er det med til at minimere omkostningerne.

- Med SAF er det muligt at øge højpræcisions produktionen af komplekse emner med teknisk høje kvalitetskrav og flot finish. Såvel i forhold til accelereret prototypeudvikling som i forhold til serieproduktion udvider SAF grænserne for 3D print som et velegnet alternativ.

- Den robuste højtydende polymer består af et 100 procent biobaseret materiale, der er afledt af bæredygtigt produceret ricinusolie, siger Susanne Damvig, som oplyser, at Prototal Damvig på Stratasys-udstyret kan fremstille SAF-teknologi-emner med maksmål 315 mm X 208 mm X 293mm.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079