23948sdkhjf

Elektrisk slamsuger på vej: Skal produceres i Silkeborg

Volvo og Bucher Municipal introducerer en elektrisk slamsuger. Produktionen bliver i Silkeborg

Der stilles stadigt større miljøkrav til køretøjer, der skal udføre opgaver i byzonerne. Derfor introducerer Bucher Municipal nu den elektriske slamsuger, CityFlex C40e. Den er drevet af kraftfuld batteriteknologi fra Volvo Trucks.

- Det er en milepæl for elektrificering af tunge køretøjer. Vores slamsuger reducerer CO2- og partikeludslip, og den sænker lydniveauet.

- Ved udgangen af 2023 har vi produceret og leveret hen mod 80 elektriske CityFlex C40e, spår Per Lovring, direktør for Bucher Municipal i Danmark.

- Vi har optimeret teknologien fra vores traditionelle CityFlex C40 og målrettet den til de særlige krav i byzoner, hvor der er skærpet opmærksomhed på emissioner, støj og sikkerhed.

- Jeg er meget stolt over samarbejdet med Volvo Trucks, siger Per Lovring.

Dansk udvikling og produktion

Bucher Municipal er en international virksomhed med hovedkontor i Schweiz. Den er en af verdens førende producenter af anlægsmaskiner til kommunale opgaver som renholdelse af kloakker og rydning af veje.

Produktionen og udviklingen af slamsugerne foregår på fabrikken i Silkeborg, og det er også her, den nye CityFlex C40e skal produceres.

- Det er jo fantastisk, at vi kan fastholde og udvikle en dansk produktion af store maskiner, og afsætte dem i hele verden, siger Per Lovring.

- Vores mål er at elektrificere alle vores slamsugere inden 2025. Dermed kan vi blive endnu skarpere i konkurrencen ved offentlige udbud, fordi vi kan imødekomme de skærpede krav, som vi forudser vil komme i årene fremover, fortsætter han.

- Vi forventer, at der vil være stor efterspørgsel efter elektriske løsninger, i takt med at lade-infrastrukturen udbygges. I den sammenhæng vil samarbejdet med Volvo Trucks være en stor fordel for vores kunder, fordi vi kan levere en driftssikker løsning med forbedret miljømæssigt aftryk, slår Per Lovring fast.

- Da vores biler skal på arbejde i hele verden, er det vigtigt, at teknologien er afprøvet og der kan ydes fuld service på alle dele af anlægget.

Krævende arbejdsopgaver

Roger Alm, President Volvo Trucks, fremhæver også betydningen af samarbejdet.

- Aftalen med Bucher Municipal er et strategisk meget vigtigt skridt mod at elektrificere en af de mest komplicerede og krævende arbejdsopgaver i vores bymiljøer. Det er blot første resultat af samarbejdet.

- Vi ligger forrest i omstillingen og har en ledende position på det europæiske marked for elektriske lastbiler. Vi har et fuldt program af elektriske lastbiler i serieproduktion og leverer til kunder over hele Europa og Nordamerika. Vores mål er, at 50 procent af vores samlede lastbilsalg skal være elektrisk i 2030”, uddyber Roger Alm.

- Vi forventer, at samarbejdet med Bucher Municipal kan bibringe den indsigt og udvikling, der kræves, for at nå målet om at elektrificere alle typer af lastbilmonterede anlæg i branchen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109