23948sdkhjf

Maskinfabrik investerer: Gør klar til større emner

Der bliver færre opspændinger per emne med en ny CNC-fræser hos Ingerslev Maskinfabrik

Ingerslev Maskinfabrik i Aarhus vil gerne arbejde med større emner og have færre opspændinger per emne. Derfor har virksomheden netop investeret i en ny 5-akset vertikal simultan Okuma MU-6300V.  Maskinen bliver installeret inden for et par uger.

- Vi har besluttet, at vi gerne vil have noget større, og den ny maskine kan gøre mange emner helt færdige i én arbejdsgang. I mange tilfælde kan vi spare tre opspændinger, og det betyder meget i sparede arbejdstimer, siger Kenneth Nielsen, som ejer virksomheden sammen med Henrik Raalskov. Vi mødte de to til Flexteks Åbent Hus-arrangement.

Den nye maskine har et rundbord på 630 mm, og den kan tage emner helt op til 830 mm. Maskinen vejer 17,5 tons.

- Vi tror, at vi kan gå ud og finde nye kundegrupper, når vi kan bearbejde så store emner, og vi kan også lave mere avancerede emner, siger Henrik Raalskov.

Ingerslev Maskinfabrik er en virksomhed med 10 medarbejdere inklusive de to ejere, som arbejder med på værkstedsgulvet hver dag. Virksomheden fremstiller mange metalemner til brug i fødevareindustrien, hovedsageligt i rustfrit stål. Der er høj aktivitet i øjeblikket.

Investerer i robotter

- Vi har drøntravlt. Vi har faktisk aldrig set noget lignende. Vi havde rekordår sidste år, og i år tegner til at blive mindst lige så godt, siger Henrik Raalskov. Derfor har virksomheden også brug for mere automatisering, der kan tage arbejdstimer ud af produktionen.

- Vi vokser hvert år, og vi har investeret i robotter løbende, så vi i dag har tre robotter. Vi skal sikkert også have flere, siger Kenneth Nielsen. Virksomheden gør udbredt brug af ubemandet produktion. 

- Nogle gange kører vi 24 timer eller endda tre døgn uden nogen betjening, siger Kenneth Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079