23948sdkhjf

Millionordre til Hvide Sande-værft

Hvide Sande Skibs- & Baadebyggeri skal bygge et nyt forskningsskib til Aarhus Universitet.
Skibet, som kommer til at koste i alt 40 mio. kr., vil stå færdigt den 17. februar 2014. ”Klokken 20.17”, som værftsdirektør Hans Peter Kristensen grinende bemærkede, da kontraktpapirerne blev signeret. Det skriver Aarhus Universitet på sin hjemmeside.

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen understregede, at universitetet med dette skib får nye muligheder for at drive havforskning.

– Havforskning kan ikke alene laves teoretisk ved skrivebordene eller på kortere togter. Det nye skib giver bedre mulighed for at forstå miljøerne i havene, og derfor er vi meget glade for, at Aarhus Universitet får mulighed for at forbedre forskningen i hele Danmark, sagde han.

Skibet bliver det første danske forskningsskib, der bygges i 40 år, og det kommer ikke kun Aarhus-forskere til gode. Alle danske universiteter får nemlig mulighed for at leje skibet til forskningsekspeditioner.

Skibet bliver cirka 28 meter langt og har plads til 12 personer på togter af op til syv døgns varighed. Derudover bliver skibet udstyret med forskningsudstyr såsom CTD, seismisk udstyr, sedimentkernebor og undervandsrobotter til brug på op til 800 meters dybde og trawl på op til 200 meters dybde.

Skibet bliver ligeledes udstyret med blandt andet kran og skydebom. Der er desuden plads til to 20-fods udstyrs- og laboratoriecontainere på dækket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071