23948sdkhjf

Droner og robotter vises frem i lufthavn: Nu skal potentialet i landbruget udnyttes

 Flere højteknologiske virksomheder står klar til at fremvise avancerede landbrugsmaskiner og droner, når Business Region MidtVest inviterer landmænd, landbrugsstuderende, landbrugsinteresserede og maskinstationsejere til demo og konference i Stauning Lufthavn. 

Det sker torsdag den 19. maj, hvor himlen vil være fyldt med droner over Stauning Lufthavn, og på lufthavnens marker vil der suse avancerede robotter rundt og rydde ukrudt, sprøjte og slå græs.

Formålet er at præsentere de lokale fødevareproducenter og virksomheder for fremtidens maskiner i marken.

Det er Business Region MidtVest, der afvikler konferencen for anden gang. Konferencen var en stor succes sidste år, så leder Susanne Nors glæder sig til igen at samle både landmænd, virksomheder og forskere til en inspirerende dag i Stauning Lufthavn.

- Der er enorme perspektiver i implementeringen af robotter og droner i fremtidens fødevareproduktion. Det kan hjælpe med en langt mere effektiv og præcis drift af markerne, og samtidig bliver produktionen mindre belastende for klimaet, påpeger Susanne Nors.

Konferencen ’Robotter til lands og i luften’ er en del af Madmødet 2022, som er en tværkommunal fødevarefestival, der skal skabe værdi for områdets fødevarevirksomheder, og skabe øget opmærksomhed på de midt- og vestjyske fødevarer.

Alle Madmødets events kan ses på Madmødet.dk.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.344