23948sdkhjf

Siemens Gamesa sælger fra for milliarder – og varsler nyt, stort underskud

Vindmølleproducenten har solgt en række sydeuropæiske udviklingsaktiviteter til en samlet værdi af 580 millioner euro – svarende til 4,3 milliarder kroner – til energiselskabet SSE.

Det drejer sig om en række onshore-projekter på i alt 3,9 GW på forskellige udviklingsstadier i Spanien, Frankrig, Italien og Grækenland.

- Dagens meddelelse demonstrerer Siemens Gamesas evne til at optimere sin portfolio af aktiver og maksimere værdien. Vores sydeuropæiske projektudvikilngs-team har gennem årene bygget en fremragende og unik portfolio af vindprojekter i fire lande; som et resultat har der været kraftig markedsinteresse for denne portfolio, og vi er sikre på, at SSE er den rigtige partner til at udvikle disse projekter og integrere vores medarbejdere, siger Jochen Eickholt, CEO for Siemens Gamesa.

Samtidig med frasalget har Siemens Gamesa offentliggjort foreløbige regnskabstal for andet kvartal af regnskabsåret 2021/2022. Det viser en nettoomsætning på 2,2 milliarder euro (16,4 milliarder kroner) og et driftsresultat før nedskrivninger og omkostninger til omstruktureringer på -304 millioner euro (-2,3 milliarder kroner). 

- I de seks måneder, der er gået siden jeg tog over som CEO, har jeg stillet spørgsmål og gravet mig ned i alle dele af virksomheden for at få en forståelse af problemerne og for at komme til konklusioner til, hvordan de skal adresseres. Som ledelses-team forvandler vi nu disse indsigter til et program, der hurtigt kan få os tilbage på sporet mod normal profitabilitet og industri-lederskab, siger Jochen Eickholt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11