23948sdkhjf

Travlhed hos Borup Andersens Maskinfabrik

Masser af aktivitet i den nordjyske byggesektor smitter af på Hadsund-virksomheden, der lige nu leverer stålkonstruktioner til en række større anlægsprojekter.
De løber stærkt hos Borup Andersens Maskinfabrik lige nu. Flere års opbremsning i byggesektoren er blevet afløst af hektisk aktivitet hos den nordjyske leverandør af stålkonstruktioner.

- For en måned siden gjorde jeg vores ordrebeholdning op, og der havde vi til 15-16 måneders omsætning udover vores produktion af vores Bama-betonblandere, fortæller ejer og direktør Rene Borup Andersen.

Byggeboom i Aalborg
Borup Andersens Maskinfabrik er leverandør til de fleste større entreprenører i Nordjylland, og det er et boom i specielt byggeriet af ungdomsboliger, der har givet den lange ordrehorisont.

- Der er høj aktivitet i Aalborg-området for øjeblikket, og det nyder vi godt af, idet et af vores hovedprodukter er altaner og trapper. Her er vi blandt andet leverandør til den nye bydel Østerbro Brygge med Arne Andersen og til 130 ungdomsboliger på Langagervej sammen med NCC, fortæller Rene Borup Andersen, og fortsætter:

- Vi vandt også en opgave i sensommeren sidste år, hvor vi skal levere til et projekt i Svanelunden i Hjørring, og den er vi godt i gang med nu. Den og Østerbro Brygge er hovedårsagerne til, at vi har så travlt lige nu.

Forventer stigende overskud
For nylig kunne Borup Andersen Maskinfabrik offentliggøre regnskab for 2011, og det viste et overskud før skat på 0,3 mio. kr. Dermed har Hadsund-virksomheden ligget ret stabilt de sidste tre år, men Rene Borup Andersen forventer, at den aktuelle travlhed vil kunne ses på 2012-resultatet.

- Vi har en rimelig formodning om, at det har en afsmittende virkning på resultatet, både på grund af det høje aktivitetsniveau, men også fordi salgspriserne er blevet bedre. Første kvartal i 2012 bød også på overskud, selv om det normalt er et stille kvartal, og holder vi den linje proportionalt, som de andre år, så får vi fremgang, fortæller han.

Travlheden har også betydet, at virksomheden har mandet op med et par ekstra medarbejdere, og samtidig kører resten af staben for tiden med 25 procent overarbejde for at kunne følge med efterspørgslen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079