23948sdkhjf

Vestas-direktør: Det nytter ikke at jeg lader mig fange i mine følelsers vold

Tidligere på ugen meddelte Vestas, at man trækker sig fra det russiske marked, som konsekvens af krigen i Ukraine.

Det har dog ikke været nogen helt enkel beslutning, fortæller koncernchef Henrik Andersen til Børsen. Vestas har to fabrikker og 500 medarbejdere i Rusland, og hensynet til medarbejderne, men også til aktiver og patenter har gjort, at beslutningen har krævet grundige overvejelser.

- Jeg fordømmer det. Jeg fordømmer på det kraftigste alt det, jeg ser. Man væmmes ved det. Men det er ikke ensbetydende med, at man ikke skal kunne parkere de følelser i en periode. Det hjælper ikke noget, at jeg lader mig selv fange i mine følelsers vold. For hvis jeg gør det, så er jeg i lige præcis det sekund ikke den rigtige administrerende direktør for Vestas – hvis jeg ikke kan skille det ad, siger Henrik Andersen til Børsen.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvordan Vestas forlader Rusland, og heller ikke hvad der skal ske med de to russiske fabrikker.

Rusland er Vestas’ 24. største marked, og dermed ikke i en kritisk størrelse for den danske vindmølleproducent. Faktisk har Vestas kun én kunde i Rusland; det finske energiselskab Fortum.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/her-er-overvejelserne-bag-vestas-exit-fra-rusland?utm_source=seneste-nyt&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_36

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25