23948sdkhjf

Havvindmølle ved Anholt smider tre vinger

På Anholt Havvindmøllepark har en rotor med tre vinger løsrevet sig fra en nacelle på en af havvindmøllerne og er faldet i havet. Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Ingen er kommet til skade, og de relevante myndigheder er orienteret om hændelsen

- Vi er i gang med at undersøge årsagen til hændelsen, og som en ekstraordinær forholdsregel anmoder vi de relevante myndigheder om at udsende sejlforbud i de områder, hvor vi har havvindmøller af samme type som dem på Anholt, en vindmølle på 3,6-4 MW fra Siemens Gamesa, skriver Ørsted.

Undersøgelsen har indtil videre ikke peget på en systemisk årsag til problemet, men Ørsted har taget denne forholdsregel som en sikkerhedsforanstaltning

Driften af havvindmølleparkerne kører videre som normalt under de relevante sikkerhedsprotokoller, og kunder på de relevante markeder vil ikke blive påvirket.

Anholt Havvindmøllepark blev idriftsat i 2013 og består af 111 havvindmøller på 3,6 MW fra Siemens Gamesa.

Ud over Anholt er der udsendt sejlforbud i områderne omkring følgende havvindmølleparker: West of Duddon Sands, Lincs, Gunfleet Sands, Burbo Bank og Walney 1 & 2, alle i Storbritannien, Borkum Riffgrund 1 i Tyskland og Avedøre Holme i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203