23948sdkhjf

Nu vil Vestas kun producere megawatt-møller

Produktionen af koncernens to mindste vindmøller bliver nu udfaset, og en kinesisk fabrik lukker.
På baggrund af interne analyser forventer Vestas en lav efterspørgsel på kilowatt-platformen i de kommende år. Den danske vindmølleproducent har derfor besluttet at udfase produktionen af kW-platformen, der omfatter V52-850 kW og V60-850 kW-møllerne.

Som følge heraf vil Vestas lukke produktionen på fabrikken i Hohhot, Indre Mongoliet, Kina, hvor 300-350 medarbejdere vil blive afskediget.

- Vestas vil honorere alle faste salgsaftaler på kilowatt-møller og sikre, at eventuelle igangværende forhandlinger vedrørende kilowatt-ordrer vil blive færdiggjort under hensyntagen til kundernes behov og Vestas’ lønsomhed, skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Trods lukningen af produktionen på Hohhot-fabrikken understreger Vestas, at man fortsat er dybt engageret i Kina og tror på Kinas langsigtede vækst inden for vindenergi-industrien. Efter lukningen, som vil finde sted i løbet af sommeren, vil Vestas have 2.600 medarbejdere i Kina fordelt på henholdsvis to produktions-baser i Tianjin og Xuzhou og to kontorer i Beijing og Shanghai.

Lukningen af Hohhot-fabrikken vil medføre årlige besparelser på omkring 10 mio. euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157