23948sdkhjf

Nyt millionunderskud hos Klinkby Maskinfabrik

Et marked under fortsat pres og en fejlslagen salgsindsats gjorde, at den nordvestjyske maskinfabrik ikke levede op til egne forventninger i 2011.
Der var ellers klar fremgang at spore hos Klinkby Maskinfabrik i 2011. Bruttoresultatet blev forbedret med mere end 10 mio. kr., men endte alligevel med et tab på 0,9 mio. kr. Resultat før skat blev et underskud på 16,4 mio. kr., og selv om det var 7,8 mio. kr. bedre end i 2010, betegner ledelsen det som ”meget utilfredsstillende og ikke i overensstemmelse med selskabets forventninger”.

- Årets aktivitetsniveau har fortsat været præget af den internationale finanskrise. Omsætningen er ganske vist steget med 18,6 procent i forhold til sidste år, men salgspriserne er fortsat under stor konkurrence, skriver Klinkby Maskinfabrik i sit årsregnskab.

Nærmer sig nul-resultat
Som et led i en større salgsindsats omtrukturede Klinkby Maskinfabrik i juni 2011 sin direktion og forhøjede samtidig selskabskapitalen med 20 mio. kr. Desværre viste det sig for den nordvestjyske virksomhed, at indsatsen ikke kunne gennemføres.

- Den sidste del af året har derfor været præget af omstrukturering med blandt andet væsentlige besparelser og organisationsændringer for at sikre en omkostningstilpasning, der kunne skabe balanceret drift og positiv cash flow. Desværre havde den fejlslagne salgsstrategi fastholdt virksomheden på et alt for højt omkostningsniveau de første ni måneder af året i forventninger til nye salgsaftaler, som ikke blev realiseret, skriver Klinkby Maskinfabrik.

I 2012 er det dog ledelsens forventning, at der er bedre tider på vej. Der er lagt et lavere og mere realistisk salgsbudget, og omkostningsniveauet er blevet tilpasset det lavere aktivitetsniveau. Derfor forventer Klinkby Maskinfabrik at komme ud af året med et resultat mellem 0 og -1,7 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063