23948sdkhjf

Tysk industrigigant køber dansk cobot-producent

Bosch Rexroth overtager nu aktiemajoriteten i Kassow Robots, der har base i København. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Kassow Robots udvikler og producerer cobots til industrielle anvendelser med cirka 25 ansatte på deres lokation i København og Prag i Tjekkiet.

- Kollaborative industrielle robotter er endnu en vigtig byggesten til den alsidige Factory of the Future, siger medlem af Bosch Rexroths bestyrelse, Marc Wucherer, der er ansvarlig for salg og fabriksautomatisering.

- Der er et enormt behov for fleksible robotsystemer. I de kommende år forventes markedet for cobots at vokse med 15-20 procent om året. Vi ønsker at drage fordel af dette potentiale og udvide vores portefølje med kollaborative robotter fra Kassow Robots. Dette vil især gavne vores kunder inden for forbrugsgoder og i mobilitetsindustrien herunder batteriproduktion, samt i halvlederproduktion, fortsætter han.

For Kassow Robots forventer administrerende direktør og medejer, Kristian Kassow, at salget til Bosch Rexroth vil betyde global ekspansion for den danske robotproducent.

- Med Bosch Rexroth har vi fået en partner, der er internationalt førende inden for fabriksautomatisering, og kan hjælpe os med at udvide vores forretningsaktiviteter. Dermed vil vi være i stand til at åbne nye markeder for vores portefølje af cobots, siger Kristian Kassow.

Siden man påbegyndte salget af de to første cobot-modeller i 2019, er virksomhedens produktsortiment vokset til fem kollaborative robotmodeller. Disse tilbyder en rækkevidde fra 850 til 1.800 millimeter, nyttelast fra 5 til 18 kg og kan nå hastigheder på op til 225 grader i sekundet. Alle modeller har syv akser og er nemme at programmere og betjene. Softwaren tilbyder en modulær platform, der tillader nem integration af udstyr som gribere, visionsystemer eller andre tilpassede funktionaliteter.

Siden 2019 har Kassow Robots solgt et trecifret antal cobots. Bosch Rexroth planlægger en betydelig udvidelse af forretningen på internationalt plan.

Bosch Rexroth og Kassow Robots underskrev købskontrakten den 18. marts 2022. De to parter er blevet enige om at holde købsprisen fortrolig. Handelen sker med forbehold for godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063