23948sdkhjf

Maskinfabrikken Fuglsang udvider for tocifret millionbeløb

I slutningen af 2019 rykkede Maskinfabrikken Fuglsang ind i en helt ny fabrik på Østhavnen i Aalborg.

Allerede nu – godt to år senere – er fabrikken blevet for lille

- Vi er kommet i pladsmangel og har derfor besluttet at udvide med endnu en hal på 1.500 kvadratmeter og et flisebelagt udenomsareal på 20.000 kvadratmeter, fortæller administrerende direktør Lars Christiansen

- Den nye tilbygning bliver væsentlig anderledes end de andre, da den bliver 17 meter høj med 14 meter under kran og en hangarport på 20x14 meter. Krankapaciteten bliver udvidet til 100 tons,  hvorved vi står rustet til at byde på meget store stålkonstruktioner i fremtiden, uddyber han.

Hidtil har krankapaciteten været på 32 tons, så alene her er der tale om en markant opgradering.

Vindmølleindustrien vokser

Og det er netop de stadigt større stålkonstruktioner, der gør, at Fuglsang udvider. Den nordjyske underleverandør er blandt andet storleverandør til offshore vindmølleindustrien, hvor møllerne vokser markant i disse år.

- Vi får rigtig mange forespørgsler, og der er rigtig meget, der er relateret til offshore vind. Det er det, der kommer til at fylde de næste mange år, hvis vi ellers kan skaffe arbejdskraften, lyder det fra COO og medejer Christian Vinther Jørgensen.

Alene det sidste halve år har virksomheden fået cirka 40 nye medarbejdere, så man i dag er 130, og de kunne sagtens bruge flere.

- Vi søger stadigvæk faglærte medarbejdere. Vi gør også alt, hvad vi kan for at uddanne selv. Lige nu har vi 15 lærlinge, fortæller Christian Vinther Jørgensen.

Er klar til efteråret

De nye kvadratmeter kommer hovedsageligt til at huse Fuglsangs smede, mens maskinværkstedet allerede er indrettet i de eksisterende lokaler.

Her har man over de seneste år også gearet sig til de stadigt større stålkonstruktioner.

- Vi har investeret i nye bearbejdningscentre, større drejekapacitet, nyt slibeanlæg til afgratning af plader og så videre, siger Christian Vinther Jørgensen.

Udover de 1.500 kvadratmeter produktionshal får Maskinfabrikken Fuglsang også 500 kvadratmeter ny administration. Produktionen i de nye lokaler er efter planen i gang i tredje kvartal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11