23948sdkhjf

Dansk droneproducent vil sætte spritny superdrone i spil i Ukraine

Den danske droneproducent Nordic Wing har gennem det seneste halve år samarbejdet med Forsvaret om teknologien i den nye drone Astero ISR, der nu er klar til at gå på vingerne.

Det fortæller Nordic Wing i en pressemeddelelse.

Dronen er designet til at overvåge og indhente information fra krigshærgede områder og til at skabe kommunikationsnetværk i områder, hvor telefon og internet er utilgængeligt.

- Astero ISR kan levere nøjagtig information om, hvad der foregår i de områder, den overvåger. Den er lydløs, kan ikke spores, og den kan levere data, der er ekstremt værdifuldt i særlige situationer, som vi ser lige nu i Ukraine, siger Esben Nielsen, der er direktør i Nordic Wing, som har hjemme på den gamle flyvestation i Værløse. 

- Og vi har nu teknologien klar, der kan hjælpe effektivt. Vil man fra dansk side bidrage med danskudviklet teknologi, er muligheden altså til stede, siger Esben Nielsen, der forklarer, at 
ønsket om at kunne levere et dronefly, der kan hjælpe i krigen i Ukraine, har skubbet til
udviklingen.

- Der er kun få virksomheder i Europa, der arbejder med den teknologi, vi gør, og vi ville gerne bidrage med vores knowhow til at skabe et produkt, der kan gøre en forskel i krigshærgede områder, siger Esben Nielsen.

- Vi er en ung virksomhed og har gjort, det vi gør bedst: Udviklet teknologien og skabt et fly, der kan dække nogle af de behov, der er opstået akut i Ukraine. Vi arbejder nu på, at de kommer frem til de områder, hvor de kan gøre en forskel, siger Esben Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078