23948sdkhjf

FN-hæder til Grundfos

Grundfos hædres med World Business and Development Awards. Det sker i anerkendelse af arbejdet med bæredygtige drikkevandssystemer til nogle af klodens fattigste mennesker.
Grundfos Lifelink blev tirsdag ved en ceremoni ved FN-konferencen for bæredygtig udvikling, Rio+20, belønnet for sit arbejde for at forbedre levevilkårene for mennesker i nogle af verdens mest udsatte samfund. Det skete, da selskabet sammen med 11 andre særligt udvalgte organisationer og virksomheder vandt World Business and Development Awards (WBDA). Det skriver Grundfos på sin hjemmeside.

Prisen anerkender innovative forretningsmodeller, der både har opnået kommerciel succes og som hjælper med at forbedre sociale, økonomiske og miljømæssige forhold.

Sikrer bæredygtig udvikling gennem innovation
- Langsigtet adgang til rent vand er et af de første skridt for udvikling, og på den måde kan Grundfos Lifelink’s løsninger netop danne grundlaget for bæredygtig udvikling for verdens fattigste. Med prisen bliver det tydeliggjort, at der er en plads til virksomheder som Grundfos Lifelink, der gennem anvendelse af teknologi fokuserer på den langsigtede bæredygtighed og dermed vandsikkerhed, siger managing director for Grundfos Lifelink, Peter Todbjerg Hansen.

Grundfos Lifelink’s vandsystemer er specielt designet til at levere bæredygtig forsyning af rent drikkevand i både by- og landområder i udviklingslande. Systemet består af pumper drevet af solenergi, samt en innovativ serviceplatform med automatisk betalingssystem og fjernovervågning. Siden 2009 har Grundfos Lifelink implementeret forsyning af rent drikkevand til 100.000 mennesker i Kenya. Nu ekspanderer virksomheden sine aktiviteter i en række lande i Afrika og Asien.

- Prisvinderne viser, at virksomheder kan hjælpe med at sætte skub i bæredygtig vækst og udvikling. De kan være en enorm kilde til innovative og bæredygtige løsninger, som hjælper med at forandre menneskers liv til det bedre, siger Helen Clark, administrator i FN’s Udviklingsprogram (UNDP).

Grundfos del af fornemt selskab
- Det giver i den grad medvind til både Grundfos Lifelink og til koncernen som helhed at blive udvalgt blandt mange stærke initiativer. Det bringer os ind i et flot selskab af nuværende og tidligere prismodtagere, der alle er førende inden for bæredygtig virksomhed, lyder det fra group vice president Kim Nøhr Skibsted.

World Business and Development Awards er blevet uddelt hvert andet år i ti år af International Business Leaders Forum (IBLF), International Chamber of Commerce (ICC) og FN’s udviklingsprogram (UNDP) i samarbejde med det hollandske udenrigsministerium, det svenske agentur for internationalt udviklingssamarbejde og FN’s Global Compact.

Priserne viser, hvordan virksomheder gennem deres kerneaktiviteter kan hjælpe med at nå FN’s Millennium Development Goals – otte internationalt anerkendte mål til at reducere blandt andet fattigdom og miljønedbrydning.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094