23948sdkhjf

Finansieringsmuligheder er nu blevet en anelse bedre

For første gang i over ét år oplever virksomhederne nu endelig en samlet set svag forbedring af finansieringsklimaet, viser undersøgelse fra DI’s virksomhedspanel. DI forudsiger dog, at det kan vare længe, før situationen er helt tilbage til det normale.
Samlet set tyder det på, at den onde spiral, der har været omkring erhvervslivets finansieringsmuligheder det seneste år, måske endelig kan være brudt, viser svar fra DI’s virksomhedspanel. Ifølge den er der en fremgang på 4 procentpoint i antallet af virksomheder, der oplever finansieringsmulighederne som positive i forhold til undersøgelsen i marts.

Stadig behov for fokus
Men der er stadig en tredjedel af virksomhederne, som opfatter finansieringsmulighederne som meget vanskelige.

- Dermed er der stadig et stort behov for at holde fokus på situationen og undersøge mulighederne for at forbedre finansieringsklimaet for virksomhederne, forklarer DI’s konsulent Nikolaj Pilgaard.

Glædeligt
Det er især en forbedring af finansieringsmulighederne for virksomheder, der tidligere opfattede situationen som neutral, der trækker den i den positive retning denne gang i svarene fra DI’s virksomhedspanel. Det tyder således på, at den meget vanskelige finansieringsklima måske endelig er på vej til at løsnes en lille smule for en del af virksomhederne.

- Det er yderst glædeligt taget i betragtning af den store usikkerhed med lande som Grækenland og Spanien, der har haft stor negativ påvirkning på hele Europas finansmarkeder, slår Nikolaj Pilgaard fast.

Han forudser derfor, at det kommer til at tage lang tid, før situationen er normaliseret, og at udviklingen kræver stort politisk fokus, da usikkerheden fortsat er enorm.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094