23948sdkhjf

Plast-virksomhed mangler arbejdskraft – søger nu i Tyskland

Rolf Schmidt Industri Plast har travlt og medarbejderstaben skal udvides, men virksomheden har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft lokalt.
Ordrerne strømmer ind hos plastvirksomheden i Kolding. Der er et akut behov for at ansætte nye medarbejdere i produktionen, men direktør Flemming Andreassen har mere end svært ved at få ansøgninger ind på skrivebordet.

- Jeg er meget overrasket. Vi har de seneste måneder søgt efter maskinarbejdere i hele det sydlige Jylland, og da det ikke lykkedes, begyndte vi at søge på Fyn. Antallet af ansøgere har været forbavsende få. Vi lukker på ingen måde døren for ufaglærte med erfaring indenfor området, og vi er også parate til at investere i oplæring, hvis man har en helt anden baggrund. Faktum er bare, at vi kun har fået ansat én ny medarbejder, og bunken med ansøgninger er til at overse. Vi bliver nødt til at tænke alternativt, og søge uden for landets grænser.

Kort leveringstid er et mantra
Rolf Schmidt Industri Plast har eksisteret siden 1978, og beskæftiger 45 medarbejdere. Hos virksomheden drejes og fræses der emner i plast til mange forskellige brancher.

I produktionen er der både dag- og aftenhold, og på grund af den store ordretilgang er der de seneste måneder blevet trukket store veksler på de ansatte.

- Vi har haft meget travlt siden marts, og for at kunne følge med efterspørgslen har vi i flere omgange forsøgt at udvide medarbejderstaben. Det er et mantra for os, at have en kort leveringstid, men hvis vi ikke har folk til opgaverne, kan det blive svært at overholde, siger Flemming Andreassen.

Skulle tro der var fuld beskæftigelse
Hos virksomheden tales der dagligt om de manglende ansøgninger, men hvorfor det ikke kan lade sig gøre at tiltrække nok nye medarbejdere til produktionen, kan direktøren kun gisne om.

- Vi har ingen anelse om, hvorfor det er så svært. Vi har vendt mange scenarier i frokoststuen. Måske er det fordi, vi producerer mange små serier, og maskinerne skal omprogrammeres mange gange i løbet af en dag. Der er nogle, som hellere vil arbejde i større serier. Vi ved det ikke. I medierne hører vi hele tiden om arbejdsløsheden i Danmark, men vurderet ud fra det antal ansøgninger vi har fået, skulle man tro, der var fuld beskæftigelse, udtaler Flemming Andreassen.

Der er nu indrykket jobannoncer i de lokale medier i Flensborg-området, og direktøren håber, at han hurtigst muligt kan byde nye tyske kolleger ”willkommen” i Kolding.

- Det er den gamle historie om klovnen, som græder med det ene øje og griner med det andet. Vi har ekstremt travlt, og det er fantastisk, men vi skal ansætte her og nu for at følge med. Det er lige før, jeg er parat til at køre nye medarbejdere til og fra arbejde, slutter Flemming Andreassen med et smil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094