23948sdkhjf

Grundfos ser på robotløsning på AAU

Tre studerende fra Aalborg Universitet har udviklet robotten Lille Hjælper, som i fremtiden skal udføre opgaver hos Grundfos.
Lille hjælper er udviklet af tre specialestuderende fra Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion, og de har lagt tusindvis af timer i arbejdet med at udvikle softwaren til robotten, så den med hjælp af blot én iPad let kan programmeres til at udføre et hav af forskellige opgaver.

- I dag har produkter kortere levetid på markedet end tidligere, og det gør, at der oftere skal laves om i produktionen, så behovet for fleksibelt og omstillingsvenligt produktionsudstyr er stigende. Derfor har vores mobile robot, der let kan programmeres til nye funktioner, en stor fordel i forhold til traditionelle robotter, der typisk kun kan udføre én opgave og samtidigt er meget svære at flytte, og vi glæder os til at vise folkene fra Grundfos resultatet af vores anstrengelser, siger Christian Carøe, som sammen med Casper Schou og Mikkel Hvilshøj står bag robotten.

Arbejdsopgaver skal blive i Danmark
På opfordring fra medarbejdere på Grundfos er robotten programmeret til at kunne udføre to arbejdsopgaver, som Grundfos gerne ville beholde i Danmark, men som medarbejderne fandt trivielle.

Derfor har de studerende opbygget en nøjagtig kopi af to af Grundfos’ manuelle arbejdsstationer, og det er dem, somrepræsentanter fra Grundfos skal kigge nærmere på under besøget på Aalborg Universitet i dag.

Ingen erstatning for manuelle medarbejdere
- Robotten skal netop ikke fungere som en erstatning for manuelle medarbejdere, men i stedet assistere dem. Det er de her to opgaver et godt eksempel på, for her får vi en robot til at løse opgaver, som medarbejderne selv har udvalgt som opgaver, de gerne vil slippe for at udføre, og vi glæder os meget til at vise folkene fra Grundfos, hvad der er kommet ud af vores anstrengelser, siger Casper Schou.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11