23948sdkhjf

Bæredygtige smede på Erhvervsskolerne Aars

Smedene på 2. hovedforløb på Erhvervsskolerne Aars har afsluttet skoleforløbet med en CO2-neutral udvinding af brændstof.
Det kræver blot en god idé, og en klasse der kan stå sammen, for at bidrage til den bæredygtige udvikling. Det var i hvert fald opskriften bag de 12 elever, der for nylig afsluttede 2. hovedforløb på Erhvervsskolerne Aars.

Ved hjælp af en gammel Toyota dieselmotor, høstede afblomstrede raps og et par gode hænder og hoveder, har eleverne designet, konstrueret og produceret et produktionsanlæg, der omdanner raps til brændstof. De præsenterede stolt anlægget for deres mestre i anledningen af afslutningen på deres 2. hovedforløb på uddannelsen til klejnsmede.

Fokus på personlige kompetencer
Skolen har en tradition for altid at invitere mestrene på besøg ved afslutningen af skoleforløb, ”og de er virkelig gode til at møde op til de her arrangementer”, udtaler faglærer Asger Andersen. Der var således seks fremmødte fra Aalborg, Hobro og omegn. Om selve processen fra idé til færdigt produkt, fortæller han:

- Eleverne definerede selv de forskellige delemner, som vi så valgte casen ud fra. Derefter blev de ved lodtrækning inddelt i grupper. Det gør vi for at udvikle deres samarbejdsevner, så de lærer at samarbejde med forskellige personligheder. Vi har fokus på personlige kompetencer og praksisnær undervisning, og det er dét, der ligger bag det her projekt.

Om produktet tilføjer han en anelse stolt af sine elever og med et skævt smil på læben, at ”det er jo multifunktionelt! De kan jo selv bestemme, om de vil bruge rapsolien på salaten eller i bilen!”

Efter sommerferien skal eleverne i praktik igen, før det er tilbage på skolebænken på Erhvervsskolerne Aars om 9 måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156