23948sdkhjf

Ringsted Maskinfabrik satser på mere komplekse emner

Den sjællandske underleverandør har endnu engang investeret i maskinparken. Denne gang i et 5-akset Matsuura 520 fræsecenter. Både teknologisk og kapacitets-mæssigt er der tale om et skridt op ad stigen.

- Vi vil gerne være en moderne fabrik med nyeste. Vi har købt den med sideplan på, så vi kan lave relativt store emner på cirka 650x460 mm. Så det er rimelig store klodser, der kan komme på den, lyder det fra direktør Hans Larsen.

- Den skal være med til at lave nogle af de lidt mere tolerancekrævende emner for os. Man kan jo lave næsten alt på en 3-akset, men nogle gange bliver der for mange opstillinger, og så går det ud over tolerancerne. Det er ikke, fordi vi skal lave frontfigurer på biler eller noget i den dur – det er ikke det, den er tiltænkt. Den er tiltænkt til at gøre det lidt nemmere, lidt færre opstillinger og så give plads til lidt mere tolerancekrævende emner, uddyber han.

Kravene til kvalitet stiger

Det er ikke tilfældigt, at Ringsted Maskinfabrik investerer i kapacitetsudvidelser i disse år.

- For det første er vi klar til det. Firmaet er i en god forfatning i dag, så vi har plads til det, og vi har også fået en del nye kunder ind de senere år, der gør, at hvis vi skal være med på vognen, er vi nødt til at forny os lidt, forbedre os lidt og have nogle ting, vi ikke har haft før. Så vi bliver også mere attraktive, når vi er ude og prøve at headhunte nye kunder til huset, forklarer Hans Larsen.

Den sjællandske underleverandør leverer blandt andet emner til medicinalindustrien, elektronikindustrien og energibranchen, som alle er industrier, hvor kravene til kvalitet til stadighed skærpes.

- Vi har endda lavet en del til militærindustrien også, som er til eksport, og de har jo en gang imellem nogle krav, der ikke er af denne verden, og hvis vi ikke kan håndtere det og lave tolerancesnævre emner i alt materiale, så er vi bare vippet til højre rimelig hurtigt, siger Hans Larsen.

Nyt drejecenter på vej

Han er derfor også klar til at investere, når kunderne kræver det, og næste maskine er allerede på vej.

- Det er et drejecenter med robotportal, hvor den også har y-akse på. Vi har et gennemløb i røret på 86 mm, så den er rimelig stor i forhold til, hvad vi har haft før. Den går ind og erstatter en maskine, vi har haft på fabrikken her, fortæller Hans Larsen.

- Vi har ikke med robot på i dag, men vi har med loader på. Vi mangler en maskine til lidt større emner, hvor vi kan køre mindre serier i 10-40 styk. Det er en erstatning og samtidig en udvidelse med ny teknologi, siger han videre.

- Vi kigger allerede efter nye investeringer på maskinsiden evt. opkøb af mindre maskinfabrik, som vi har haft rigtig god erfaring med tidligere, slutter Hans Larsen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordstor ordrebeholdning giver behov for flere medarbejdere hos Sterke
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Østjysk virksomhed automatiserer rumænsk møbelfabrik
Industriens Fond får ny formand
Nyt program sætter produktionsvirksomheder i gang med bæredygtig omstilling
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109