23948sdkhjf

Tredobbelt rekord hos SP Group i 2021

Onsdag eftermiddag offentliggjorde SP Group foreløbige regnskabstal for 2021. Og det er opløftende læsning, for plastkoncernen sætter nemlig ny rekord både når det gælder omsætning, driftsresultat og overskud.

De ureviderede tal viser at omsætningen steg med 13,9 procent til 2,481 milliarder kroner, og dermed rammer man inden for de offentliggjorte forventninger på 11–15 procent. 

Resultatet før afskrivninger (ebitda) steg med 18,6 procent til 422,8 millioner kroner svarende til en ebitda-margin på 17,0 procent. Det er lige nøjagtigt inden for seneste udmeldte forventninger om en ebitda-margin på 17-18 procent.

Sidst men ikke mindst steg overskuddet før skat med 33,0 procent til 257,8 millioner kroner svarende til en EBT-margin på 10,4 procent, hvilket også er indenfor senest udmeldte interval på 10–12 procent.

- Til trods for coronapandemien, global uro, mange markedsudfordringer og volatile råvarepriser er det lykkedes at øge salget og driftsindtjeningen i 2021. Alle vore 30 fabrikker producerer, har adgang til de nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åbne. Vi har nydt godt af vor eksponering mod industrier, der er relativt modstandsdygtige, og øget vort salg inden for healthcare, fødevarerelaterede og andre krævende industrier. Vi har derudover fortsat vor målrettede M&A-strategi, der giver os flere kunder og ny teknologi, og vi er opsatte på fortsat at agere som konsolidator, når værdiskabende muligheder opstår, siger koncernchef Frank Gad i en kommentar til regnskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094