23948sdkhjf

Maskinafdeling får plads til at vokse hos Nørgaard Teknik

Det er ikke meget mere end et halvt år siden, Nørgaard Teknik udvidede med egen pladeafdeling, og nu er der igen noget i gære.

- Vi er egentlig i gang med at fremtidssikre vores virksomhed. Det er vi ved, at vi har taget vores fabrik ud og kigget på layoutet oppefra og set på, hvilken vej virksomheden går lige nu, og hvordan vi kommer videre, fortæller udviklingsingeniør Rasmus Nørgaard.

Spiser lidt af montageafdeling

Derfor har man besluttet sig for at flytte hele maskinafdelingen ind i en anden hal, som hidtil har ageret lager for virksomhedens produktion af gokarts. Det lægges i stedet sammen med et andet lager, og på den måde bliver det muligt at give maskinafdelingen plads til vækst.

- Det tager lidt af vores montageafdeling, men ikke mere end, at det kan vi sagtens finde plads til andre steder lige nu, lyder det fra Rasmus Nørgaard.

- Incitamentet for at lægge maskin- og pladeafdeling i hver sin ende af den hal, det er, at hvis de vokser sammen, så skal vi finde plads til en montageafdeling, og det er nemmere end at skulle finde plads til en masse maskiner, uddyber han.

Samtidig frigiver flytningen mere plads til Nørgaard Tekniks smedeafdeling, og i det hele taget har det været en anledning til at skabe et mere rationelt produktionslayout.

- Vi har haft lean inde over det her, så hele supply chain’en på fabrikken bliver optimeret. Vi skulle gerne optimere vores arbejdsgange, så vi bruger mindre tid på alt det, der ikke er nødvendigt, som at flytte rundt på paller og lignende. Al logistikken skal bare gå nemmere inhouse, forklarer Rasmus Nørgaard.

Ny 5-akser på vej

Som nævnt er der nu blevet plads til vækst i Nørgaard Tekniks maskinafdeling, og første skridt i den retning er allerede planlagt.

- Vi har kigget på en helt ny maskine til fabrikken – en helt ny teknologi. Det er et 5-akset bearbejdningscenter, og det er noget, vi ikke har i dag. Den får vi om 14 dage, fortæller Rasmus Nørgaard.

- Det bunder i, at vi ved, at vores egne produkter har mange emner, som har mange finurligheder. Det kræver mange opspændinger i de nuværende maskiner, så der har vi beregnet, at vi kan optimere bearbejdningstiden ved at købe nyt, samt at efterspørgslen fra vores kunder også viser, at emner bliver mere og mere komplicerede, fortsætter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordstor ordrebeholdning giver behov for flere medarbejdere hos Sterke
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Østjysk virksomhed automatiserer rumænsk møbelfabrik
Industriens Fond får ny formand
Nyt program sætter produktionsvirksomheder i gang med bæredygtig omstilling
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.172