23948sdkhjf

Danfoss og Cowi samarbejder sig til millionordre

De to danske koncerner skal levere energiteknologi for et trecifret millionbeløb til den kinesiske by Anshan.
På fredag underskriver Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen aftalen med den kinesiske by Anshan. Den betyder, at Danfoss i samarbejde med Cowi skal hjælpe det kinesiske bystyre med at reducere CO2-udslippet med 16 procent inden 2015. Det skriver Børsen.

Helt konkret skal de to danske koncerner levere en løsning til byens energislugende stålvalseværk, der gør det muligt at sende værkets overskudsvarme ud i et fjernvarmenet og på den måde nedbringe byens forbrug af kul.

Relationer er vigtige
Divisionsdirektør i Danfoss, Lars Tveen, siger, at det netop er det unikke samarbejde samt en god portion tålmodighed, der nu har givet sig udslag i den lukrative ordre.

- Det er en aftale, der er kommet i stand gennem relationer til byens borgmester og partisekretær, som vi har opbygget de sidste seks år. De sidste par år har vi leveret temmelig meget til byen, og gennem vores strategiske samarbejde kan vi nu tilbyde en ny energibesparende totalløsning, der kan tilbagebetales på tre år, siger Lars Tveen til Børsen.

Hos Cowi har samarbejdet været lidt af en øjenåbner. Ingeniørkoncernen har siden 2005 haft eget datterselskab i Kina, men først med Danfoss’ input har man for alvor fået troen på, at der er kommet hul på det gigantiske marked. I stedet for at opsøge de kinesiske fjernvarmeselskaber har det nemlig vist sig mere effektivt at skabe relationer med borgmestre og partisekretærer, som er de personer, der i praksis skal iværksætte den kinesiske regerings femårsplaner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141