23948sdkhjf

Dansk mini-helikopter foran gennembrud

Den nordjyske virksomhed Sky-Watch forventer, at de første sorte tal rammer bundlinjen i 2013.
Sky-Watch har over de sidste to år investeret 10 mio. kr. i udviklingen af deres drone – en ubemandet helikopter – som man blandt andet vil afsætte til sikkerhedsindustrien, politiet og beredskabet. Nu er der imidlertid sat punktum for udviklingsfasen, og Sky-Watch er klar til kommercialisering. Det skriver Børsen.

- De første ordrer er i hus, og jeg forventer, at vi næste år får et overskud, udtaler bestyrelsesformand Niels-Henrik Johansen til Børsen.

Forretningsmodel skærpet
En del af æren for det hurtige udviklingsforløb tilskriver Niels-Henrik Johansen et samarbejde med Internationalt Center for Innovation (ICI) på Aalborg Universitet. Centret har hjulpet til med at skærpe virksomhedens forretningsmodel, så den også kom til at omhandle civile anvendelsesmuligheder for dronen.

I dag har Sky-Watch 12 ansatte, men bestyrelsesformanden forventer, at det tal i løbet af de kommende år vil stige til 20.

I første omgang vil Sky-Watch satse på at afsætte dronerne til politi og beredskab, men Støvring-virksomheden kan forestille sig et væld af anvendelsesmuligheder; fx inspektion af vindmøller, broer, bygninger og boreplatforme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063