23948sdkhjf

Skiold lukker fransk fabrik

Den franske fabrik var et fejlkøb, erkender administrerende direktør Henrik Hougaard.
For tre år siden overtog staldinventar-producenten Skiold det franske selskab FAo s.A.s. Dermed ejede den nordjyske koncern to fabrikker, og mens den første, der producerer staldventilation, udstyr til fremstilling af foder osv. kører godt, er det aldrig lykkedes at få driften til at løbe rundt i fabrik nummer to.

- Den anden, der fremstiller kornbehandlingsudstyr, har været en skuffelse. Vi gjorde ikke vores hjemmearbejde godt nok, før vi overtog den. På flere områder var virksomhedens tilstand ikke helt, som vi troede, og nu har vi så valgt at lukke den, således at den fra og med 2012-regnskabet ikke mere belaster koncernen, siger administrerende direktør Henrik Hougaard til Børsen.

Han vil ikke afsløre, hvor stort tabet har været på den franske fabrik, men i Skiold Holdings 2011-regnskab er fabrikken indregnet med en negativ egenkapital på 15 mio. kr.

Generelt er Skiold dog fortrøstningsfulde i Frankrig. Nye EU-regler om, at drægtige søer skal gå løst træder i kraft fra nytår, og derfor er mange franske landmænd tvunget til at investere i nyt inventar.

Men ellers er det mest uden for EU, at Skiold mærker vækst for øjeblikket. I lande som Hviderusland, Ukraine og Rusland holdes svinepriserne oppe af handelsbarrierer, og landmænd i disse lande har derfor masser af penge til at investere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078