23948sdkhjf

Dansk landbrugsteknologi i eksportboom

Eksporten af blandt andet højteknologiske landbrugsmaskiner og mejeriudstyr er gået fra 34,3 mia. kr. i 2000 til 46,7 mia. kr. i 2011.
Eksporten af blandt andet højteknologiske landbrugsmaskiner, mejeriudstyr, maskiner til næringsmiddelindustrien og forarbejdede kornprodukter og enzymer er steget med over 10 mia. kr. fra 2000 til 2011.

Helt præcist er eksporten steget fra 34,3 mia. kr. i 2000 til 46,7 mia. kr. i 2011, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Grunden til, at det danske landbrugs- og fødevareerhverv har været i stand til at levere en så markant eksportfremgang på blandt andet højteknologiske landbrugsmaskiner, er, at der foregår en helt unik faglig sparring mellem landmænd og produktudviklere, som man ikke ser på samme måde i andre lande. Man kan sige, at Danmark er for agroindustrien, hvad Tyskland er for bilindustrien, fortæller direktør i Landbrug & Fødevarer, Susie Stærk Ekstrand, til FoodCulture.dk.

Et eksempel herpå er Thyregod, som blandt andet producerer radrensere med kamera.

- Alle kan svejse jern sammen, men de her typer maskiner, vi laver, er så specialiserede og avancerede, at det kræver helt særlige forudsætninger. Vores landmænd er i princippet medudviklere på maskinerne, idet de løbende melder tilbage på, hvad der fungerer og ikke fungerer. Produktudviklingen er en proces, der aldrig stopper, siger administrerende direktør i Thyregod, Claus Harrild Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096