23948sdkhjf

Robotter med hygiejnisk olie hjælper fødevareindustrien

Robotproducenten Kuka tilbyder nu smøring af robotter med hygiejnisk olie specielt udviklet til fødevareindustrien.

Der er tale om den patenterede olie NSF H1, som kan bruges til alle Kuka's robotserier. Robotterne kan dermed benyttes til en række forskellige opgaver inden for fødevareindusrien uden at have nogen skadelige indvirkninger for mennesker.

Når det gælder særligt skrappe hygiejnekrav fra 6-10 kg payload, er det oplagte valg en 
KR Agilus i udgaven "Hygienic Machine". Robotten er velegnet til at imødekomme fødevareindustriens høje krav. Den har en lakering og en rustfri flange, som kan vaskes med kemiske rengøringsmidler og der er ingen hjørner eller vinkler, som er vanskelige at rengøre. Det samme gælder KR Delta designet helt i rustfrit stål, som siden årsskiftet har udvidet Kuka's produktprogram til Kuka planlægger også at udvikle varianter, som klarer højere vægt og længere rækkevidder.

Også når det gælder rengøring, er robotterne med hygiejniske olier særligt rustede til at opfylde levnedsmiddelindustriens høje krav. De har korrosionsbestandige overflader, kan holde til at blive vasket med kemiske rengøringsmidler og har ingen hjørner eller vinkler, som er vanskelige at rengøre, og hvor der kan gemme sig forureninger.

- De har også en lysegrå farve, som er valgt specifikt for at kunne se snavs og forureninger, siger Micael Amandusson, channel manager hos Kuka Nordic.
Ud over fødevareindustrien gør robotternes egenskaber dem også velegnede til for eksempel lægemiddelindustrien.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547