23948sdkhjf

Det her dræber lysten til at være selvstændig

- De mange bureaukratiske krav dræber lysten til at være selvstændig. Og det er yderst problematisk i et land som Danmark, hvor små og mellemstore virksomheder udgør selve rygraden for vores erhvervsliv.

Sådan siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Baggrunden for udtalelsen er en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne, som viser, at 7 ud af 10 virksomheder indenfor el-, vvs- og metalbrancherne mener, at administrative byrder er et stigende problem og spilder tid, der ellers kunne være brugt på at udvikle virksomhederne.

- Det er virksomheder, der i høj grad bygger på personligt engagement og drivkraft hos ejerne. Derfor er naturligt nok frustrerende, når man oplever at skulle bruge for stor en del af kræfterne på administrative opgaver, der ofte er ligger ganske fjernt fra det virksomheden er sat i verden for, siger Maria Schougaard Berntsen.

Tekniq Arbejdsgiverne repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Helt konkret oplever 71 procent af virksomhederne i undersøgelsen, at administrative byrder og bureaukrati er et stigende problem.

Cheføkonomen peger på, at løfter om at gøre det lettere og mindre bøvlet at drive virksomhed har præget den politiske debat de senere år. 

- Danske virksomheder skal leve af deres evne til hurtig omstilling og hele tiden at være på forkant med ikke mindst den teknologiske udvikling. Og det bliver alt andet lige noget vanskeligere at finde tid og ressourcer til det, hvis hverdagen går med at udfylde skemaer, understreger Maria Schougaard Berntsen.

- Det er positivt, at der er gode intentioner. Og tilsat automatiseret erhvervsrapportering og et SMV-venligt, digitalt udbudssystem, så var det et skridt i den rigtige retning. For mere digitale og automatiserede løsninger er en god vej at gå., Men vi skal gøre endnu mere, end det der er i pipelinen fra regeringen lige nu, hvis vi skal have gjort op med mange års bureaukratisk efterslæb overfor erhvervslivet, siger Maria Schougaard Berntsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125