23948sdkhjf

Efter tvist med kommunen: Producent af landbrugsmaskiner rykker over kommunegrænsen

Vredo, der har hjemme i hjemme i Sønder Nissum i Holstebro Kommune, er kommet i pladsproblemer. Derfor vil medindehaver og driftsleder Lars Vestergaard gerne udvide fabrikken med 900 kvadratmeter lukket hal. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det har imidlertid ikke været så lige til at få den tilladelse fra Holstebro Kommune. En forhåndsansøgning til kommunen blev afvist med den begrundelse, at virksomheden allerede har for mange kvadratmeter på grunden. En nedrivning af nogle gamle bygninger til fordel for de nye kunne Vredo heller ikke få tilladelse til.

I stedet valgte Lars Vestergaard og Vredo at kigge over kommunegrænsen til Herning. Her har med kommunens hjælp fundet en grund til en ny fabrik.

- Der har været et serviceniveau og en velvilje, som i den grad adskiller sig fra Holstebro Kommune. Jeg ville jo heller ikke være tryg ved at ringe til dem, hvis jeg skal udvide om 5-10 år, efter det her forløb. Det er dag og nat. Man har selv skullet skubbe det hele, og de ser problemer i alting. Det er så stift, siger Lars Vestergård til Dagbladet Holstebro-Struer.

Hos Holstebro Kommune erkender direktør for teknik og miljø, Anders Debel, at sagsbehandlingen ikke har været optimal.

- Kunne vi have håndteret det bedre? Ja, det kunne vi, når vi ser i bakspejlet. I den her sag har dialogen dog gået på, at han skulle udvide sin eksisterende virksomhed, der ligger i en landzone. Det er det, vi forsøger at skabe mulighed for. Vi er i vores dialog med virksomheden ikke blevet gjort opmærksomme på, at en flytning til et helt andet område er en mulighed. Det ville vi skam gerne hjælpe virksomheden med, men løbet er kørt på det tidspunkt, siger Anders Debel til Dagbladet Holstebro-Struer.

Originalartikel: https://dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/virksomhed-flytter-til-herning-efter-frustrerende-behandling-i-holstebro-der-er-en-helt-anden-service

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095