23948sdkhjf

Sjællandsk maskinproducent hædret med initiativpris

Flamingo består af 98 procent luft og vejer næsten ingenting, men det fylder meget. Shark Compactors maskine kan komprimere flamingoen op til 40 gange, og det giver store besparelser, når det efterfølgende skal transporteres.

Pressemaskinen ligner umiddelbart de maskiner, man smider gamle papkasser i på genbrugsstationerne. Men i maskinen gemmer sig avanceret elektronik og teknologi, som virksomheden i Hørve har patent på. Pressemaskinen bliver afprøvet på en af Odsherred Kommunes genbrugsstationer, og der bliver hele tiden tilføjet nye forbedringer. Men adskillige udgaver af pressemaskinen er allerede i drift i ind- og udland.

Derfor har Shark Compactors nu fået DI Vestsjællands Initiativpris 2021.

Maskine sikrer store besparelser

Kommunerne sparer mange penge på transport af flamingo og forbrændingsafgifter, og de tjener penge på salg af presset EPS. Produktet, som kommer ud af pressen, koster nemlig op til 6.000 kroner per ton og kan omdannes til ny flamingo.

- Shark Compactors får prisen, fordi virksomheden har vist, at den tør kaste sig over udviklingen af ny teknologi til genanvendelsessektoren og styrke den miljømæssige profil. Initiativet er med til at gøre den grønne omstilling til virkelighed på en jordnær og konkret måde, siger formand for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen.

Shark Compactors har udviklet pressemaskinen i samarbejde med Odsherred Kommune, og det er et godt eksempel på, at offentlige myndigheder og private virksomheder kan hjælpe hinanden.

30 års erfaring med affaldshåndtering

Administrerende direktør for Shark Compactors Bent Eriksen har arbejdet med indsamling og genanvendelse af affald i over 30 år.

- Vi har udviklet og patenteret adskillige produkter og løsninger, som i dag bliver brugt over det meste af verden. Jeg værdsætter meget det skulderklap, som vi får med denne pris. Det er en anerkendelse af firmaet og medarbejderne, der har været med til at udvikle vores produkter gennem årene. Jeg lover, at vi bliver ved med at lede efter ideer, som kan gøre det lettere at genanvende eller genbruge materialer, som ellers vil ende som affald, siger han.

Flamingopressen har fået stor opmærksomhed fra flere europæiske lande, Australien og USA.

Pressemaskinerne produceres på virksomhedens fabrik i Tyrkiet, som har 75-80 mand ansat, og hvor der også bliver produceret andre maskiner til affaldssektoren under navnet Shark Compactors.

I Hørve arbejder 11-12 medarbejdere på Shark Service Center, hvor udviklingen foregår.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094