23948sdkhjf

Farve-familie sælger ud og intensiverer opkøbsjagten

Kolding-baserede Nowocoat, der producerer coating til blandt andet møbelindustrien, er kommet på nye, store hænder.

Ifølge Børsen er kapitalfonden Waterland ny hovedaktionær i virksomheden, som hidtil har været ejet af Reinert-familien.  

Nowocoat blev stiftet i 2014, efter familien havde solgt en række andre aktiviteter fra og dermed stod tilbage med et CVR-nummer og kapital, som de besluttede at investere i en ny virksomhed. På fem år ramte toplinjen 100 millioner kroner, og ifølge Børsens oplysninger rundede omsætningen i fjor de 200 millioner kroner.

De senere år har virksomheden foretaget flere opkøb. Senest i august, hvor Nowocoat overtog svenske AB Rötmotaverken, og med en ny kapitalstærk ejer i ryggen skal opkøbsjagten nu intensiveres.

 – På kort sigt afhænger udviklingen meget af coronapandemien og hvilke opkøb, vi kan gennemføre. Vi er allerede i dialog med flere selskaber – dog ikke i Danmark. Men på lidt længere sigt skal vi femdoble til 1 milliard kroner på fem år. Kan vi det, bliver jeg glad. Men jeg tror faktisk på, at vi kan nå noget mere, siger Kaspar Kristiansen, nordisk direktør for Waterland Private Equity, til avisen.

Reinert-familien fortsætter som en del af ejerkredsen, hvor også adm. direktør Ole E. Jensen i forbindelse med skiftet er trådt ind som investor.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/jysk-malingfabrik-paa-opkob-med-kapitalfond-i-ryggen?utm_source=b%c3%b8rsen&utm_medium=row_1&utm_campaign=news_1

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094