23948sdkhjf

Brancheorganisation: Vigtigt opgør mod kinesisk prisdumping

Europa-Kommissionen afgjorde torsdag, at den per 17. december indføres en antidumping-told på importen af vindmølletårne fra Kina. Det glæder Tekniq Arbejdsgiverne, som længe har appelleret til en indsats mod den ulige konkurrence.

- Det har i løbet af de senere år stået klart, at kinesiske producenter af vindmølletårne i udstrakt grad har modtaget statsstøtte for at dumpe priserne på produktionen af vindmølletårne. Det har presset eksempelvis de europæiske producenter og været ved at knække den europæiske værdikæde, siger Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

En sejr for den grønne industri

For Tekniq Arbejdsgiverne har det derfor været afgørende, at man både fra dansk og europæisk side reagerede kontant og uden tøven for at bremse det kinesiske forsøg på at underminere en helt central del af vores grønne industri.

- Med dagens afgørelse sættes der en tyk streg under, at Europa er klar til at kæmpe for sin grønne industri. Det er ubetinget positivt nyt for dansk erhvervsliv, der hverken på langt eller kort sigt vil kunne acceptere nogen form for konkurrence baseret på ufint trav, siger Alexander Severinsen Ulrich, og uddyber:

- Med afgørelsen retter Kommissionen også op på den forsinkede intervention, som man så for nogle år siden, hvor den europæiske produktion af solceller var under det samme pres. Dengang kom reaktionen desværre for sent og uden den nødvendige effekt. Nu er det så vigtigt at sikre at toldsatserne overvåges og strammes i tilfælde af, at de ikke udgør et tilstrækkelig effektivt værn mod den intensive kinesiske statsstøtte.”

Brug for løbende overvågning

Danmark er et af Europas førende lande, når det gælder produktionen af vindmølletårne og teknologier til at sikre mere miljørigtig opsætning af vindmøller både på land og til vands.

- Vindmølletårne er ikke bare et rør der skal svejses – det er et helt essentielt fundament for den grønne omstilling og er grundlaget for de kloge hænder, der nu er med til at udvikle produktionen af nye innovative løsninger til opsætning af vindmøller, siger Alexander Severinsen Ulrich.

- Fremadrettet er det helt afgørende, at der holdes nøje øje med importmønstrene, så man sikrer, at handlen eksempelvis ikke blot sendes på en omvej gennem andre lande først for at omgå toldreglerne. Derudover foreslår vi, at der indføres konkrete toldkoder for de elementer, der indgår i den grønne omstilling, anbefaler han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141