23948sdkhjf

Nyt dansk system sparer på svejsegassen

Udrensningen med gas er en tidskrævende og dyr operation, men den er vigtig for at sikre, at der ikke sker oxidation på indersiden af rør under svejsning. Stifteren af WeldingDroid, Kevin Christensen, der har en baggrund som smed, har derfor udtænkt og realiseret systemet PurgeMaster. Det sparer både tid og gas. Det oplyser Weldingdroid i en pressemeddelelse.

PurgeMaster doserer gassen så nøjagtigt, at det reducerer gasforbruget ved rørsvejsning med op til 95 procent.

- Normalt fyldes rør med gas, og røret skylles kontinuerligt under svejsningen. Nu har vi gjort det muligt at anvende gas, lige der hvor svejsningen finder sted: Gassen inde i røret følger brænderen på ydersiden af røret, siger Kevin Christensen, CTO i WeldingDroid.

Disruption inden for svejsegas

WeldingDroid præsenterede PurgeMaster for den internationale svejsebranche på messen Schweisstec i Stuttgart for nylig. Her blev nyskabelsen taget særdeles positivt imod, ifølge Mikkel Falk, CEO i WeldingDroid.

Han oplyser, at der allerede er kommet bestillinger på PurgeMaster fra nye kunder i blandt andet Letland, Portugal og Israel. Også gasleverandører viser interesse for produktet, der er det første af sin art i verden.

- Det er vores forventning, at vores system generelt vil ændre måden, man bruger svejsegas på. Gas er ressourcekrævende at fremstille og transportere, og med en så substantiel besparelse vil PurgeMaster være oplagt til alle brancher, hvor der svejses rør, siger Mikkel Falk.

Med PurgeMaster kan én svejser både svejse og holde gas, når han svejser store tanke og beholdere. Og er det rør i stedet for tanke, der skal svejses, så kan svejseren selv automatisere både svejsningen og gastilførslen til røret og selv få bedre tid til at løse andre, mere komplekse opgaver imens. Det kræver blot, at PurgeMaster monteres på WeldingDroids svejserobotter X1 eller WS. Dermed adresserer WeldingDroid både bæredygtighedsbølgen og den stigende mangel på svejsere. Ønsker man at svejse manuelt, kan PurgeMaster også bruges til det.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094