23948sdkhjf

Kranbygger er ovenpå efter hårde år

Flere års underskud er vendt til overskud hos Danish Crane Building i Nibe, der har 66 ansatte. Det skriver Nordjyske. Virksomheden producerer industrikraner og løftegrej.

Den nordjyske virksomhed har haft et samlet underskud på 33,8 mio. kr over de sidste tre år. Men det seneste årsregnskab, som blev afsluttet 30. september, viser et overskud efter skat på 8,0 mio. kr.

Tre nye ejere overtog virksomheden i 2019 fra kapitalfonden Blue Equity Management.

- Vi har været igennem en større oprydning i virksomheden, og sidste år var regnskabet påvirket af corona. Nu er vi glade for, at der er positive tal på bundlinjen, siger Kim Weidemann, der er bestyrelsesformand og medejer, til Nordjyske.

Driften ser ud til at forløbe væsentligt bedre end i de foregående år. Bruttoresultatet er steget fra 42,5 til 54,2 mio. kr. Virksomheden kommer ud med et primært resultat på 10,7 mio. kr. mod et underskud i det primære resultat i det sidste regnskabsår på 2,7 mio. kr.

En stor del af overskuddet i det forløbne år skyldes dog, at virksomheden har solgt sine bygninger i Nibe med en fortjeneste på 7,8 mio. kr.

- Vi var kommet ud med overskud, uanset om vi havde solgt bygningerne eller ej, men vi har taget en beslutning om, at bygningerne skulle sælges fra, siger Kim Weidemann, der fortæller, at virksomheden bliver liggende, hvor den altid har været, men nu er bygningerne altså lejet.

Kim Wiedemann regner også med et positivt resultat i indeværende regnskabsår.

- Det vil overraske mig meget, hvis det ikke ender sådan. Vi har allerede godt med ordrer og tilbud og forespørgsler på ordrer. Og så er vi ved at få godt gang i serviceafdelingen, siger han.

- Vi så et godt potentiale i Danish Crane Building, og det gør vi fortsat. Vi er kommet igennem nogle svære år, og nu skal vi bare holde fast, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11