23948sdkhjf

Ny palleterings-robot er lynhurtig

Kuka kommer nu på markedet med en ny opgraderet robot til palettering, Quantec PA-2.

– Det er en af de allerhurtigste palleteringsrobotter på markedet, men uden at vi har sat prisen op, siger Micael Amandusson, channel manager for Kuka Nordic.

Den ny robot har sænket sit energiforbrug i forhold til tidligere modeller. Kuka skriver, at det er lykkedes at sænke Quantec-seriens energiforbrug med 40 procent i de seneste 10 år. 

Vi fokuserer på energiforbrug i stadig højere grad, da det er et spørgsmål, som bliver vigtigere og vigtigere for dem, der køber vores produkter. Ser du på Total Cost of Ownership over 14 år udgør energiforbruget hele 30 procent af omkostningen, siger Micael Amandusson.

- Robotten kan programmeres med Kuka PalletTech, en software, som er meget let at benytte, og som ikke kræver nogen forkundskaber i robotprogrammering. Med  softwaren  er det muligt at skabe avancerede og konkurrencedygtige palleteringer, og den er ikke vanskeligere at håndtere end en almindelig computer, en slags automatisering af automationen, siger Micael Amandusson.

Robotten kan klare alle eksisterende kombinationer, hvad angår palletering fra single pick and single place til multi pick and multi place.

Quantec PA-2 har fem aksler i stedet for de gængse fire aksler. Robotten fås i tre vægtklasser, nemlig 140, 180 og 240 kilo.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063