23948sdkhjf

Det sker: Cobots i medico- og farmaindustrien

Den 9. dec. sætter Universal Robots fokus på automationspotentialet i den globale medicinalindustri. Det sker i form af et tætpakket webinar, hvor eksperter inden fra henholdsvis robot- og farmaindustrien giver deres bud på robotudviklingen og potentialet.

Baggrunden for at Universal Robots afholder det internationale webinar er at sætte fokus på, hvordan den seneste udvikling inden for automation kan styrke medicinalindustrien.

Man kan blandt andet høre oplæg fra Novo Nordisk, og blandt de øvrige oplægsholderne er CEO Casper Hansen fra Technicon, der er en landsdækkende forhandler af Universal Robots i Danmark og specialister i netop medicinalindustrien.

Casper Hansen oplever en intensiveret interesse fra medicinalindustrien efter cobots; samarbejdende robotter.

- Medicinalindustrien er eksemplet på en videnintensiv, globalt orienteret branche, hvor kravene til kvalitet er ufravigelige. Hidtil har cobots ikke været det primære valg for medicialbranchen. Men udviklingen inden for cobots er gået enormt stærkt de senere år: Nye teknologiske muligheder og udviklingen af nye modulære løsninger gør i stigende grad, at medicialindustrien nu kan lade robotter udføre opgaver, der tidligere ikke kunne automatiseres. Det åbner op for en mere fleksibel automation i medicialindustrien, siger han i en pressemeddelelse.

Brug for tusinder af cobots

Casper Hansen påpeger, at cobots i dag er et prisbilligt og stabilt alternativ til både manuel produktion og større industrirobotter. Ifølge Casper Hansen er det pladsbegrænsningen, rentabiliteten og de mange nye brugervenlige features som skærper interessen blandt mange brancher og virksomheder.

Som eksperter i modulær produktionsteknologi er Technicon vant til at udvikle avancerede automationsløsninger til farma- og medicoindustrien. Selv anslår han, at der er behov for mellem 1.700 og 2.300 cobots blot i den hjemlige medicinalindustri i de kommende år.

I sit oplæg den 9. december vil Casper Hansen eksemplificere, hvor i produktionen cobots i dag og fremover skaber gevinster.

- De kompakte og driftsikre cobots er mere alsidige og mindre pladskrævende end større industrirobotter. De kræver ingen sikkerhedsafskærmning, fordi en cobot stopper øjeblikkeligt ved berøring. Dermed kan cobots let og enkelt indgå i tæt samspil med ansatte og aflaste ved, at det bliver cobotten, der i stedet udfører de gentagende arbejdsopgaver. Det er ikke som en erstatning for ansatte, men som en merværdiskabende partner i hverdagen, siger Casper Hansen.

Tilmelding og yderligere information på Universal Robots hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078