23948sdkhjf

Randers Tandhjulsfabrik sliber sig op i Superligaen

Den østjyske tandhjulsfabrik investerer i disse år i maskinparken, som både bliver fornyet og automatiseret. Og nu er der afgivet ordre på to nye maskiner, der kommer til næste år.

- Vi er i gang med at optimere vores produktion, og derfor har vi blandt andet investeret i et par nye maskiner, hvor vi lige har bestilt en nye flankeslibemaskine fra Klingenberg, som vi får til marts, fortæller direktør og medejer Lau Akstrup Jensen.

- Det er en Viper 500, der er state of the art inden for slibning af tænder op til 500 mm i diameter, og som virkelig vil spille os op i Superligaen inden for flankeslibning. I emner op til 500 mm, der kan vi optimere op til 70-80 procent i forhold til nuværende setup, tilføjer han.

Randers Tandhjulsfabrik satser især på ordrer, hvor der er krav om højpræcisionsbearbejdning og meget fine tolerancer, og det er i det lys, investeringen i den nye Viper skal ses.

- Så har vi samtidig fået ryddet op i nogle af de gamle maskiner, så layoutet er mere fornuftigt i den sammenhæng, konstaterer Lau Akstrup Jensen.

Samtidig har han også afgivet ordre på en ny multitask drejebænk.

- Det er et spørgsmål om at optimere vores eksisterende produktion, ved at vi får noget ind, der kan noget mere, end vi kan i dag. Det er egentlig også et spørgsmål om, at vi kan køre nogle flere timer, når vi kører uden bemanding – altså på andet og tredje skift, uden vi behøver have folk til at passe det. Der har vi brug for noget mere overvågning og noget mere værktøjskapacitet og måling undervejs, og det er det, vi kan i sådan en maskine kontra en klassisk revolverdrejebænk, forklarer Lau Akstrup Jensen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125