23948sdkhjf

Sandvik Coromant lancerer ny generation af mikrobor

Inden for mange industrier sker der en miniaturisering af forskellige komponenter. Det ses især inden for elektronikken, hvor moderne elektronik bliver mindre og mindre og kan mere og mere. Inden for andre brancher som produktion af medicinsk udstyr stiller den stigende brug af minimalt invasiv kirurgi, hvor der bruges teknikker, der minimerer antal og størrelse af de snit, kirurgen foretager, krav om langt mere avanceret kirurgisk udstyr.

Med de mindre størrelser og det større antal funktioner inden for teknologien efterspørger producenterne værktøjer til produktion af mindre og mere komplicerede komponenter.

Boreeksperter bruger generelt termen mikroboring, når de skal beskrive boring af huller med en diameter på under tre millimeter (mm). Det kan være huller, der ofte anvendes i elektronikindustrien, hvor emnerne er få hundrededele millimeter tykke, men andre gængse applikationer findes inden for aerospace-industrien, formfremstilling og fremstilling af medicinsk udstyr.

 

CoroDrill 462 og 862 er den næste generation af mikrobor fra Sandvik Coromant. Disse bor, der fås i nye geometrier og et stort udvalg af diametre og længder, dækker et langt større produktområde end de tidligere sortimenter. Det oplyser Sandvik Coromant i en pressemeddelelse.

Borene er skræddersyede til de udfordringer, der gør sig gældende for mikrobor. Eksempelvis er det, lige som inden for applikationer i makroskala, afgørende med kvalitetskøling for at sikre effektiv spånafgang ved boring af dybe huller med mikroværktøjer. Både CoroDrill 462 og 862 kan nemt bore huller med en dybde på op til ni gange diameteren (xD) ved brug af udvendig køling, og der fås også en variant med indvendig køling til boring af huller med en diameter på 1,00 mm og derover til huller med en dybde på op til 16xD. Den effektive brug af køling hjælper ikke kun værktøjet med at bore dybere huller, værktøjets levetid bliver samtidig længere, og risikoen for spånklemning reduceres.

 

CoroDrill 462 sikrer høj performance ved fremstilling af huller med en diameter på op til 3,00 mm. Dette bor er ideelt til boring af både bundhuller og gennemgående huller og kan anvendes til flere forskellige ISO-materialer, inklusive ISO P, M, K, N, S, O og H. Med en boredybde på 6xD er CoroDrill 462 en alsidig boreløsning for producenterne.

CoroDrill 862 er ideel til fremstilling af huller med en diameter fra 1,00 mm til 3,00 mm i alle materialer, når boret bruges med indvendig køling. Ud over konventionel boring kan CoroDrill 862 også bruges til flere andre boreopgaver, blandt andet boring af krydshuller og parketboring samt boring i konvekse og konkave overflader.

CoroDrill 462 og 862 i solidt hårdmetal fås både som standardværktøjer, men kan også kundetilpasses. Sandvik Coromant har som en del af sortimentet givet producenter, der har behov for en skræddersyet mikroborsløsning, mulighed for at konfigurere værktøjerne på grundlag af diameter, brugbar længde, trindiameterlængde og skaftdiameter.

 

Kunderne kan desuden også købe CoroDrill 862 med en påloddet polykrystallinsk diamant (PCD-skærkant).

PCD er op til 100 gange mere slidstærk end solidt hårdmetal. PCD-værktøj er desuden mere nøjagtigt og kan producere snævrere tolerancer end værktøjer i solidt hårdmetal. Kunder, der skal bore mikrohuller i materialer, der erfaringsmæssigt er meget vanskelige at bearbejde, som titan, aluminium, glas og keramik, bør derfor overveje en PCD-løsning.

- CoroDrill 462 og 862 åbner en ny æra for mikrobor, fortæller James Thorpe, global product manager hos Sandvik Coromant.

- Vi har foretaget væsentlige forbedringer siden lanceringen af vores seneste mikrobor, da vi gerne vil give vores kunder flere valgmuligheder.

- I vore dages produktionsmiljø, hvor der fremstilles luksusure eller aerospace-komponenter, er kravet om præcision større end nogensinde før. Efterhånden som produkterne bliver mindre og komponenterne mere komplekse, kan vi se, at vi også må tilpasse os og sikre, at vores bor kan fremstille mindre huller. De applikationer, der kræver mikrobor, er ekstremt forskelligartede, og derfor tilbyder vi løsninger, der i højere grad kan skræddersys, plus et større udvalg af standardværktøjer, siger han.

CoroDrill 462 og 862 vil erstatte Sandvik Coromants eksisterende sortimenter af R840- og 862-mikrobor.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.068