23948sdkhjf

Gromas Maskinfabrik løste kølevands-problem med automatisk påfyldning

Gromas Maskinfabrik i Brabrand er underleverandør af komponenter og udstyr til kunder inden for medicinalindustrien, fødevareindustrien og offshore.

Til den spåntagende bearbejdning har virksomheden øget fokus på automatisering, og i forbindelse med automatisering af to maskiner opstod en udfordring omkring kølesmøremidlerne og tilførslen af produktet til maskinerne. Heldigvis kunne man sammen med OK, som leverer kølesmøremidler til Gromas, finde en løsning. Det skriver OK i en pressemeddelelse

Var bange for at løbe tør

- En af vores maskiner har ikke så stort et vandkar til at have kølevand i, så da vi begyndte at automatisere, var vi bange for, at den ville løbe tør for kølevand, når den havde kørt x antal timer. Så for at være sikker på, at der var nok kølevand på hele tiden, snakkede vi med Lars Primdahl, som er vores kontakt hos OK, om at få automatisk vandpåfyldning på, siger Morten Bach Larsen, som er produktionschef hos Gromas.

Løsningen omkring den automatiske påfyldning af kølevand bidrager til processikkerheden hos Gromas.

- Lige så snart du sætter automatisering på bearbejdningsmaskinerne, skal der være processikkerhed, siger Morten Bach Larsen, og fortsætter:

- Det smarte ved den automatiske påfyldning er også, at der er niveaumåler på, som betyder, at der lukkes automatisk for påfyldningen, inden det løber over.

Den største fordel er dog, at medarbejderne ikke skal bruge tid på påfyldning af kølevand.

- Medarbejderne kan bruge tid på det, som er vigtigt for virksomheden, nemlig at fremstille emner, der lever op til den kvalitet, vi altid sigter efter. De skal ikke bruge tid på at påfylde kølevand, men koncentrere sig om deres primære opgave. Det har stor værdi, siger Morten Bach Larsen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062