23948sdkhjf

Sommerlunds Maskinfabrik opruster med ny underleverandør-afdeling

Sommerlunds Maskinfabrik har siden 1977 haft som hovedbeskæftigelse at fremstille stålstøbeforme til betonindustrien. Meget af det arbejde foregår i sort stål.

Nu er Aabenraa-virksomheden imidlertid ved at sadle om. Det sorte stål har nemlig fået følgeskab af en voksende rustfri afdeling.

- Vi har allerede gjort et langt sejt træk. Vi startede 1. februar sidste år, hvor jeg blev ansat her i huset som ekstern sælger. Fremstillingen af stålformene til betonindustrien har mange forskellige kæmpekomponenter, som tager lang tid at fremstille. Og ind imellem de projekter var der døde perioder, hvor folkene faktisk ikke havde ret meget at lave, og så syntes Kurt Brændekilde, som ejer virksomheden, det kunne være fint, hvis vi begyndte at køre underleverandørarbejde, udtaler Benny Schultz, der er salgschef hos Sommerlunds Maskinfabrik.

- Så var jeg så heldig at stå på en messe sammen med en god ven fra Worms Maskinfabrik, der er rørbukkespecialist, og der fik jeg held til at koble nogle kunder her på Sommerlunds Maskinfabrik også, så det har resulteret i en forrygende start i Tyskland. Det er primært tyske kunder, vi arbejder for, og det er også det, der er interessant for os. Det er jo et kæmpe marked dernede, fortsætter han.

Ny fiberlaser

Som en vital del af den nye underleverandør-afdeling har Sommerlunds Maskinfabrik nu investeret i en ny fiberlaser, som er leveret af Svejsehuset.

- Vi har købt en Bodor laser - en 12 kW med et skærebord der er 2x4 meter, og den kan skære op til 40 mm i sort plade og 35 mm rustfri, fortæller Benny Schultz.

- Det er den første laser i Sommerlunds historie. Vi købte laserskæring for næsten 200.000 kroner om måneden hos andre, så det var det, der gjorde, at vi besluttede at købe én selv. Det er lidt mange penge at købe for, konstaterer han.

Ny rustfri hal på vej

Som nævnt er det planen, at underleverandør-arbejde skal fylde meget mere hos den sønderjyske virksomhed. Benny Schultz tror, at der kan blive tale om en 50/50-fordeling mellem det og så produktionen af stålstøbeformene.

Derfor bliver der, udover laserskæreren, også investeret massivt i fabrikken.

- Vi har anskaffet TIG-svejseapparater, en valse og investeret i et hav af værktøjer, fordi det kun skal anvendes til rustfri. Vi har virkelig puttet mange penge og meget energi i det, fortæller Benny Schultz.

- Planen er også, at vi bygger en ny hal, som kun skal bruges til rustfri komponenter. Den sætter vi nok i gang i januar eller februar næste år. Derfra kører vi så alt, hvad der hedder rustfri, og i de gamle haller kører vi alt, hvad der hedder sorte materialer, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094