23948sdkhjf

Vestas: Cyberangreb har ikke påvirket kunder og forsyningskæde

Vestas udsendte lørdag en fondsbørsmeddelelse om, at man er blevet ramt af en cybersikkerheds-hændelse, hvorefter man lukkede IT-systemer ned på tværs af flere forretningsenheder og lokationer.

Mandag morgen har Vestas udsendt en opdateret meddelelse.

Her forklarer vindmølleproducenten, at de foreløbige resultater af selskabets undersøgelser indikerer, at hændelsen har påvirket dele af Vestas’ interne IT-infrastruktur, og at data er blevet kompromitteret.

Der er imidlertid ingen indikation af, at hændelsen har påvirket driften hos tredje part, inklusive Vestas’ kunder og forsyningskæde, lyder det i meddelelsen.

Vestas’ produktions-, installations- og serviceteams har således været i stand til at fortsætte arbejdet, selv om flere operationelle IT-systemer har været lukket ned for en sikkerheds skyld.

Vestas har allerede påbegyndt en gradvis og kontrolleret genstart af IT-systemer.

Hele weekenden har Vestas arbejdet på højtryk på at inddæmme problemet.

- Vi er sammen med eksterne sikkerhedspartnere ved at løbe en masse servere igennem, og det skrider fremad. Vi går forsigtigt frem, og vi skal have styr på, at tingene er i orden, før vi kan starte serverne op igen. Det er det, der tager tid, og før det arbejde er færdigt, kan vi ikke udelukke noget, sagde kommunikationschef Anders Riis søndag til Børsen.

Avisen har også fået ekspert i cybersikkerhed for ingeniørforeningen IDA, Rasmus Lau Petersen, til at give en vurdering af situationen hos Vestas.

- Det peger mig i retning af, at man har med et angreb at gøre, som er meget mistænkeligt, og som kræver tid at undersøge nærmere. Vestas har brug for at købe noget tid, og den kan man vinde ved at slukke for it-systemet. Det er ligesom førstehjælp. Man skal starte med at standse ulykken, siger han til Børsen.

Anders Riis har oplyst til Børsen, at Vestas’ medarbejdere stadig har adgang til bredt anvendte programmer som Microsoft Office og mailsystemer. Det vurderer Rasmus Lau Petersen umiddelbart som et positivt tegn.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/vestas-lukker-it-systemer-ned-efter-cyberangreb

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219