23948sdkhjf

Ordreboom hos FLSmidth

Ordreindgangen steg med hele 29 procent i første kvartal hos den danske leverandør af mine- og cementudstyr.
Også omsætningen tog et pænt hop hos FLSmidth i første kvartal. I alt omsatte koncernen for 5,145 mia. kr., og det svarer til en fremgang på 17 procent.

- De positive markedsforhold for mineudstyr og service fortsatte i første kvartal 2012 inden for alle FLSmidths prioriterede industrier (kul, jernmalm, gødningsmineraler, kobber, guld og cement), konstaterer FLSmidth i sit kvartalsregnskab om aktiviteterne i koncernens mineral-division.

- I Cement var der stor aktivitet inden for tilbudsgivning i mange dele af verden, især i Brasilien, Rusland og visse dele af Mellemøsten, Afrika og Sydøstasien. I Indien var cementforbruget fortsat lavt som følge af høj inflation, politiske problemer og udskydelse af investeringer i infrastruktur, lyder det om koncernens Cement-aktiviteter.

Fastholder forventninger
Fremgangen smittede også af på bundlinjen. EBIT steg med 10 procent til 334 mio. kr., og overskuddet før skat steg med hele 39 procent til 346 mio. kr.

Samtidig var der godt gang i ordresedlerne i kvartalet. Ordreindgangen endte på 6,421 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 29 procent sammenlignet med første kvartal 2011, og den samlede ordrebeholdning var ved kvartalets udgang på 28,736 mia. kr., hvilket er 6 procent højere end året før.

På den baggrund har FLSmidth valgt at fastholde forventningerne til 2012. Det betyder, at man stadig kalkulerer med omsætning på 24-26 mia. kr. og en EBIT-margin på 9-10 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125