23948sdkhjf

Direktør undrer sig: Virksomheder tvinges til at fyre med naturgas i en grøn tid

Hos Haarup Maskinfabrik har man de seneste år investeret store summer i at gøre produktionen mere miljøvenlig.

Administrerende direktør Hans Christensen løb dog ind i lidt af en udfordring. I det industriområde, hvor virksomheden ligger i Silkeborg, er der nemlig tilslutningspligt til naturgas som opvarmning. Og det undrer ham, at man som virksomhed stadig kan møde den slags krav i en tid, hvor klimaet og den grønne omstilling ligger højt på dagsordenen. Det skriver Finans.

Det lykkedes dog Hans Christensen at få dispensation fra tilslutningskravet, men samtidig begyndte han at spekulere på, hvor mange kommuner, der egentlig havde lignende krav.

Han trevlede derfor lokalplaner igennem for landets 98 kommuner, og konklusionen blev, at halvdelen af kommunerne har mindst ét industriområde med tilslutningspligt til naturgasnettet.

- Det er frustrerende at se naturgas blive lagt ind i mange nye bygninger. For det første har virksomhederne skudt sig selv i foden rent økonomisk. For det andet kommer de spritnye anlæg til at brænde gas af i de næste 30 år, hvis ikke der kommer et lovindgreb. I mit hoved giver det simpelthen ingen mening, siger Hans Hans Christensen til Finans.

Originalartikel: https://finans.dk/indsigt/ECE13443035/frustreret-frontloeber-spritnye-anlaeg-kommer-til-at-braende-gas-af-i-de-naeste-30-aar/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094