23948sdkhjf

OnRobot samler data fra robotter og gribere

OnRobot, dansk producent af robotgribere, tilbyder nu kunderne en software WebLytics, som kan overvåge og analysere robotter og griberes arbejde. Det overflødiggør manuel indsamling af data om robottens arbejde.

OnRobot skriver, at softwaren giver brugbar indsigt i, hvor godt en kollaborativ applikation fungerer, og tilbyder live-diagnostik af enheden og advarsler og forebyggende foranstaltninger. Det øger produktiviteten og minimerer antallet af driftsstop.

- WebLytics kan overvåge flere kollaborative robotapplikationers ydeevne samtidigt og i realtid. Softwaren indsamler både udstyrsdata fra robotter og værktøjer, og omdanner disse data til letforståelige, visualiserede oplysninger på enheds- og applikationsniveau, skriver OnRobot.

- Lanceringen af WebLytics er en vigtig milepæl for OnRobot. WebLytics er den første softwareløsning, som leverer applikationsfokuserede data i realtid til kollaborative applikationer på tværs af store robotmærker, siger Enrico Krog Iversen, adm. dirktør for OnRobot.

Testbrugere i Ungarn og Korea har allerede fået adgang til at arbejde med WebLytics, og her er erfaringerne ifølge OnRobot gode.

Det er blandt andre den ungarske virksomhed Wamatec Hangary Kft, som har anvendt softwaren.

- Cyklustiden er virkelig vigtig, og nu hjælper WebLytics os med at identificere de små fejl, der forårsager tidsspilde i en produktionslinje, siger Laszlo Papp, produktchef hos Wamatec Hungary Kft.

WebLytics anvender den globalt anerkendte OEE-standard (Overall Equipment Effectiveness) og identificerer tendenser i realtid i robotcellen, herunder mønstre, spidsbelastninger og forstyrrelser af applikationsproduktiviteten. OEE måler den procentdel af produktionstiden, der reelt set er produktiv. Ved at gøre brug af disse OEE-målinger kan WebLytics afgøre, om fremstillingsprocessen kører med optimal hastighed samt overvåge og analysere applikationscyklussernes kvalitet.

Mens en applikation er i drift, kan WebLytics indrapportere data om en robotarm i drift og de monterede OnRobot-værktøjer som for eksempel gribere, vision-kameraer og sensorer. Den kan også registrere antallet af sikkerhedsstop og gribercyklusser.

Når der foretages ændringer i en robotcelle, kan WebLytics automatisk indrapportere de ændringers påvirkning af applikationens ydeevne.

WebLytics bliver tilbudt på markedet nu. Det er et abonnementsprodukt, hvor man betaler en årlig abonnementspris.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.383